Laskujärjestys – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › LaskujärjestysLaskujärjestys on sopimus järjestyksestä, jossa matemaattisen lausekkeen laskutoimitukset tehdään. Normaalissa kouluaritmetiikassa noudatetaan seuraavia sääntöjä: Ensimmäiseksi lausekkeesta lasketaan kaikki laskut sulkeiden sisällä. Toiseksi lasketaan potenssiin korotukset ja juurenotot.
5.1 Laskujärjestys - oppiSKO
www.oppisko.fi › osio › 5-1-laskujarjestysLaskujärjestyssopimuksella on sovittu, että ensin lasketaan kerto- ja jakolaskut vasemmalta oikealle. Sitten lasketaan yhteen- ja vähennyslaskut vasemmalta oikealle. Laskujärjestyssopimus Kerto- ja jakolaskut vasemmalta oikealle. Yhteen- ja vähennyslaskut vasemmalta oikealle. Merkitse välivaiheet. Välivaiheet voi merkitä peräkkäin tai allekkain. Välivaiheet peräkkäin 15 – 4 · 3 ...
15. Laskujärjestys - Peda.net
peda.net › id › 670d287e5Laskujärjestys. Sulkeissa olevat laskutoimitukset. Sisimmät sulkeet lasketaan ensin. Kerto- ja jakolaskut vasemmalta oikealle. Yhteen- ja vähennyslaskut vasemmalta oikealle. Jos tehtävässä on pelkkiä yhteenlaskuja, voidaan yhteenlaskettavien järjestystä vaihtaa. Sama on voimassa myös peräkkäisten kertolaskujen kesken.
Laskujärjestys - Matikki
www.matikki.fi › math › mathbookVaihdannaisuudesta. Yhteenlasku on vaihdannainen, eli se voidaan laskea järjestysestä riippumatta: 2 + 6 2 + 6. = 6 + 2 = 6 + 2. = 8 = 8. Vähennyslaskussa sen sijaan: 2 − 6 = − 4 2 - 6 = - 4 ja. 6 − 2 = 4 6 - 2 = 4. Tilanne kuitenkin muuttuu jos otamme etumerkit mukaan ja käytämme yhteenlaskun vaihdannaisuutta: