Hyvinvointi – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/HyvinvointiHyvinvointi viittaa yleiskielessä vaurauteen ja hyvään terveydentilaan . Yhteiskunnallisena käsitteenä hyvinvoinnille on erilaisia määritelmiä ja mittareita. Hyvinvoinnilla viitataan toisaalta yksilöiden subjektiiviseenkokemukseen omasta ja läheistensä elämänlaadusta ja toisaalta myös eri kansakuntien ja väestöryhmien objektiivisesti mitattavissa oleviin aineellista ja sosiaalista hyvinvointia kuvastaviin osa-alueisiin kuten käytettävissä oleviin tuloihin, terveydenhuollon ja ko…
Keskeisiä käsitteitä - THL
thl.fi › fi › webKeskeisiä käsitteitä. Ammattiasema: Luokitellaan useimmiten ylempiin toimihenkilöihin, alempiin toimihenkilöihin ja työntekijät. Lisätietoa ammattiaseman yhteydestä hyvinvointiin ja terveyteen. Determinantti: Määrittäjä, taustatekijä. Ks. terveyden määrittäjä/terveyden determinantti.
Hyvinvointi – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › HyvinvointiHyvinvointi viittaa yleiskielessä vaurauteen ja hyvään terveydentilaan. Yhteiskunnallisena käsitteenä hyvinvoinnille on erilaisia määritelmiä ja mittareita. . Hyvinvoinnilla viitataan toisaalta yksilöiden subjektiiviseen kokemukseen omasta ja läheistensä elämänlaadusta ja toisaalta myös eri kansakuntien ja väestöryhmien objektiivisesti mitattavissa oleviin aineellista ja ...
Hyvinvointi - THL
thl.fi › fi › webHyvinvoinnin osatekijät jaetaan yleensä kolmeen ulottuvuuteen: terveys. materiaalinen hyvinvointi. koettu hyvinvointi, elämänlaatu. Hyvinvointiin kuuluu sekä yhteisön että yksilöiden hyvinvointi. Yhteisön hyvinvointiin vaikuttavat muun muassa. asuinolot ja ympäristö. työllisyys ja työolot. toimeentulo.