MISTÄ ON KYSE? Sosiaalisten tilanteiden jännittäminen on normaalia. Hyvin moni kokee näitä tunteita. Esimerkiksi työhaastatteluun tai treffeille meneminen ...
Olet saattanut tähän mennessä huomata, että sosiaaliseen ahdistuneisuuteen liittyy ennakkokäsityksiä sosiaalisista tilanteista ja niissä suoriutumisesta.
Sosiaalisten tilanteiden pelko on yksi yleisimmistä ahdistuneisuushäiriöistä. Apua kannattaa hakea, jos sosiaalinen jännittäminen on tilanteeseen nähden ...
Jos jännittäminen haittaa tavallista elämää ja sen seurauksena välttää sosiaalisia tilanteita, voi kyseessä olla sosiaalisten tilanteiden pelko. Se on yleinen ...
Sosiaalisten tilanteiden pelkoa on mahdollista helpottaa myös lääkehoidon avulla. Lääkkeiden avulla kyetään tehokkaasti estämään ahdistuskohtausten toistumista ...
Mitä sosiaalinen jännittäminen on? Mistä sosiaalinen jännittäminen johtuu? Miten toiminta, ajattelu ja tunteet vaikuttavat? Mitkä toimintamallit pitävät ...
Jos kaipaat tilanteeseen muutosta, voi sosiaalisen jännittämisen omahoito-ohjelmasta olla sinulle hyötyä. Tämä omahoito-ohjelma sopii kaikille sosiaalisissa tilanteissa jännitystä tai pelkoa kokeville. Sinulla ei tarvitse olla ahdistuneisuushäiriön diagnoosia.
Mitkä toimintamallit pitävät jännittämistä yllä? Seuraavaksi tutkitaan, millaiset asiat saattavat ylläpitää sosiaalista jännittämistä. Onko sinulla seuraavia ajatus- tai toimintamalleja?
Kognitiivinen terapia. Psykososiaalisista hoidoista eniten näyttöä on kognitiivisilla terapioilla. Hoidossa keskeistä on vähitellen harjaantua kohtaamaan erilaisia itselle jännittäviä tilanteita altistusharjoitusten avulla.
Miten toiminta, ajattelu ja tunteet vaikuttavat? Tämä omahoito-ohjelma pohjautuu kognitiiviseen ja käyttäytymisterapeuttiseen tietoon. Sen mukaan ajatukset, tunteet, keholliset kokemukset ja toiminta ovat jatkuvasti yhteydessä toisiinsa.
WebMitkä toimintamallit pitävät jännittämistä yllä? Seuraavaksi tutkitaan, millaiset asiat saattavat ylläpitää sosiaalista jännittämistä. Onko sinulla seuraavia ajatus- tai …
Hakeudu avun piiriin heti, jos sosiaaliseen jännittämiseen on jo alkanut kytkeytyä muita psyykkisiä oireita, kuten paniikkikohtauksia, masennusoireita, …
Seuraavaksi opit keinoja, joiden avulla sinun on mahdollista saada sosiaalinen jännittäminen paremmin hallintaan. Opit ensin tunnistamaan niitä ajatuksia, jotka ylläpitävät sosiaalisia pelkoja. Sen jälkeen lähdet altistamaan itseäsi vähitellen erilaisille jännittäville tilanteille.
Sosiaalisten tilanteiden pelosta voidaan puhua, jos sosiaalinen jännittäminen on tilanteeseen nähden kohtuuttoman voimakasta ja alkaa haitata arkielämää, kuten ihmissuhteita, opintoja tai työuraa. Sosiaalisten tilanteiden pelko on diagnosoitavissa oleva mielenterveyden häiriö.
Jos kaipaat tilanteeseen muutosta, voi sosiaalisen jännittämisen omahoito-ohjelmasta olla sinulle hyötyä. Tämä omahoito-ohjelma sopii kaikille sosiaalisissa tilanteissa jännitystä tai pelkoa kokeville. Sinulla ei tarvitse olla ahdistuneisuushäiriön diagnoosia. See more
Sosiaalinen jännittäminen on yleisimpiä ahdistuneisuuden muotoja. Arviolta 10–15 % kärsii oireilusta jossain vaiheessa elämäänsä. Ei tiedetä tarkkaan, miksi vuorovaikutustilanteet ovat joillekin niin pelottavia, että niistä muodostuu ajan myötä ahdistuneisuushäiriö.
WebMielenterveystalosta löytyy sosiaalisen jännittämisen omahoito-ohjelma. Pelkoon kannattaa hakea apua. Jos huomaa, että haluaa yhä useammin paeta yhdessäolon …
WebSosiaalisen jännittämisen hoidossa käytetään usein psykososiaalisia hoitoja ja lääkehoitoa. Näitä voidaan antaa joko erikseen tai samanaikaisesti. Psykososiaaliset …