Tunnistetaan köyhyys mielenterveyden riskitekijänä. Varmistetaan mielenterveyspalvelujen saatavuus tuloista riippumatta. Vahvistetaan syrjäytymisvaarassa olevien osallisuutta ja työllistymistä. Taloudellinen turvattomuus on uhka mielenterveydelle. Mielenterveyden ongelmat puolestaan haastavat taloudellista pärjäämistä ja ...
WebEtusivu Vahvista mielenterveyttä Vahvista mielenterveyttä Harjoittelemalla voit vahvistaa itseäsi ja mielenterveyttäsi. Mielenterveyteen kuuluva osaaminen on esimerkiksi tunne- …
Nuorten mielenterveyden vahvistaminen nuorisotyössä. Mielenterveyden edistäminen on nuoren kohtaamista ja näkyväksi tekemistä kannustamalla, rohkaisemalla ja huomioimisella nuorta arkisissa tilanteissa. Mielenterveyden edistäminen on myös mielenterveystaitojen vahvistamista. Jaa:
Maahanmuuttaneet. Mielenterveyden vahvistaminen ja edistäminen kuuluu kaikille maahanmuuttaneiden kanssa työskenteleville ammattilaisille. MIELI ry tarjoaa sekä koulutusta että konsultaatiota aiheeseen liittyen. Sivuiltamme löydät myös erikielisille asiakkaille sopivia materiaaleja.
Mielenterveyden ylisukupolvisia riskitekijöitä taas ovat esimerkiksi väkivalta, perhesalaisuudet ja puhumattomuus, päihdeongelmat, traumaattiset, käsittelemättömät kokemukset ja huono-osaisuus. Perheen lyhytaikaiset kriisit ja vaikeudet eivät tarkoita automaattisesti laajempia hyvinvoinnin ongelmia tai syrjäytymistä.
Mind Body Bridging -harjoitukset. Hyvän mielen metsäkävelyt. Lasten ja nuorten harjoitukset. SELMA oma-apuohjelma järkyttävän tapahtuman käsittelyyn. Tunteet ja tunnetaidot. Tunteet suuntaavat ajatuksia ja toimintaa. Tunnetaidot arjessa. Tunteen ilmaiseminen. Itsetuntemus ja itsetunto.
Mielen hyvinvointi rakentuu monesta eri asiasta: arjen rytmistä, fyysisestä terveydestä ja mielenterveydestä, toimivista ihmissuhteista ja mielekkyyden kokemuksesta. Jokainen voi valinnoillaan vahvistaa ja edistää paitsi omaa, myös läheistensä mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia.
WebMielenterveys ei ole vain mielenterveyden häiriöiden tai vakavien psyykkisten oireiden puuttumista, vaan psyykkisen elämän tasapainoa ja hyvinvointia. Mielenterveyden …
WebTHL tutkii väestön mielenterveyttä ja kehittää toimenpiteitä mielenterveyden edistämiseksi sekä mielenterveysongelmien ehkäisemiseksi. Käynnissä olevat tutkimukset ja hankkeet …
Materiaalit: Kirjat Hyvän mielen materiaalit nuorille Mielen hyvinvointia vahvistavia harjoituksia sisältävä vihkonen nuorille. Materiaali soveltuu itsenäiseen tai …
WebMielenterveyden edistäminen on toimintaa, joka tukee hyvän mielenterveyden toteutumista ja jonka tavoitteena on vahvistavien ja suojaavien tekijöiden lisääminen. …
Mielenterveysosaaminen tarkoittaa tietoa ja ymmärrystä mielenterveydestä voimavarana ja terveyden osa-alueena, mielenterveyden suoja- ja riskitekijöistä sekä ...
Vahvistetaan kuntien mielenterveyttä edistävän työn taloudellisia kannustimia. Tuetaan mielenterveyttä edistävää päätöksentekoa kunnissa juurruttamalla hyviä käytäntöjä. Sote-uudistusta toimeenpantaessa on tärkeää, että mielenterveyden vastuu ei rajaudu vain hyvinvointialueille ja … See more
WebMielenterveyden edistäminen on nuoren kohtaamista ja näkyväksi tekemistä kannustamalla, rohkaisemalla ja huomioimisella nuorta arkisissa tilanteissa. …
WebMielen hyvinvointi rakentuu monesta eri asiasta: arjen rytmistä, fyysisestä terveydestä ja mielenterveydestä, toimivista ihmissuhteista ja mielekkyyden kokemuksesta. Jokainen voi valinnoillaan vahvistaa ja …
WebMielenterveyden ylisukupolvisia riskitekijöitä taas ovat esimerkiksi väkivalta, perhesalaisuudet ja puhumattomuus, päihdeongelmat, traumaattiset, käsittelemättömät kokemukset ja huono-osaisuus. …
Harjoittelemalla voit vahvistaa itseäsi ja mielenterveyttäsi. Mielenterveyteen kuuluva osaaminen on esimerkiksi tunne- ja tietoisuustaitoja sekä vuorovaikutus- ...