Mielenterveyspalvelut - THL
thl.fi › fi › webOct 25, 2022 · Mielenterveyspalvelut. Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii ehkäisemään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Palveluihin kuuluvat ohjaus, neuvonta ja tarpeenmukainen psykososiaalinen tuki, kriisitilanteiden psykososiaalinen tuki sekä mielenterveyden häiriöiden tutkimus, hoito ja kuntoutus.
Mielenterveyden häiriöt | Mehiläinen - mehilainen.fi
www.mehilainen.fi › mielenterveys › mielenterveydenMielenterveyden häiriöt. Riittävän hyvä psyykkinen terveys mahdollistaa aktiivisen elämän, jolloin ihminen on pääosin tyytyväinen ja hyvinvoiva. Ahdistuksen ja masennuksen tunteet kuuluvat jokaisen elämään silloin tällöin, eivätkä ne itsessään ole mielenterveyden häiriöitä. Elämän yllättävien käännekohtien ja kolhujen aiheuttamat tunteet on kuitenkin terveellistä käsitellä ja käydä läpi tuoreeltaan, tarvittaessa asiantuntijan tuella, sillä se suojaa mieltä ...
Hoitomuotoja - Mielenterveystalo
www.mielenterveystalo.fi › aikuiset › TietopankkiMielenterveyden ongelmiin liittyvät tiedonkäsittelyn vaikeudet; Oppimisen ja tiedonkäsittelyn vaikeuksien vaikutus mielenterveyteen; Tukea oppimisen ja tiedonkäsittelyn vaikeuksiin; Sanasto; Tietoa sairastuneen läheiselle. Tietoa sairaalahoidosta; Myös läheinen tarvitsee tukea; Kun perheessä on mielenterveys- tai päihdeongelma
Mielenterveyshäiriöiden hoito - Minde
minde.fi › mielenterveyshairioiden-hoitoMielenterveyshäiriöiden hoito. Mielenterveyden häiriöiden hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti. Mielenterveyshäiriöiden diagnosoimisesta ja hoidon suunnittelusta vastaa aina lääkäri, usein psykiatrian erikoislääkäri. Hoidossa usein hyödynnetään moniammatillista työryhmää, johon voi lääkärin lisäksi kuulua esimerkiksi psykologi, psykoterapeutti tai psykiatrinen sairaanhoitaja.
Mielenterveyshäiriöt - THL - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
thl.fi › fi › webMielenterveyshäiriöt. Mielenterveyden häiriö on yleisnimike erilaisille psykiatrisille häiriöille. Ne ovat oireyhtymiä, joissa on kliinisesti merkitseviä psyykkisiä oireita, joihin liittyy kärsimystä tai haittaa. Mielenterveyden häiriöt luokitellaan oireiden ja vaikeusasteiden mukaan. Vakavimmat häiriöt aiheuttavat subjektiivista kärsimystä sekä toimintakyvyn ja elämänlaadun heikkenemistä.