VerkkoRekisteröidy alv-velvolliseksi Jos metsätalouden liikevaihto tilikauden aikana on yli 15 000 euroa, tulee sinun ilmoittautua arvonlisäverovelvolliseksi. Vaikka 15 000 euron raja ei ylittyisi, voit …
Metsänomistaja voi olla alkutuottajana arvonlisäverovelvollinen. Arvonlisäverollista toimintaa harjoittavan metsänomistajan on ilmoittauduttava arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Ilmoittautumista ei kuitenkaan tarvitse tehdä, jos liikevaihto jää tilikauden (12 kk) aikana alle 15 000 euron.
Vaihe Ilmoituksen tiedot: Ei toimintaa verokaudella -kohta: Jätä tämä kohta huomiotta. Maksuperusteinen arvonlisävero: Oletusvalintana on, että et tilitä arvonlisäveroa tällä tilikaudella maksuperusteisesti. Tähän kohtaan ei metsätalouden harjoittajan tarvitse tehdä muutosta. Katso kuva
VerkkoMetsänomistaja voi kuitenkin hakeutua arvonlisäverovelvolliseksi, vaikka tuo arvonlisäverovelvollisuuden alaraja ei täytykään. Arvonlisäverovelvolliseksi …
Metsänomistaja – Alv-rekisteriin ilmoittautuminen Puunmyynti (12 kk) alle 15.000 euroa 1.1.2021 alkaen. Arvonlisäverovelvollisten rekisteriin ei tarvitse ilmottautua; Arvonlisäverovelvollisten rekisteriin voi vapaaehtoiseti hakeutua tuolloinkin.
Feb 28, 2023 · Metsänomistaja: muista ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero. Anna arvonlisäveroilmoitus, jos olet arvonlisäverovelvollisten rekisterissä. Ilmoitusta ei kuitenkaan tarvitse antaa, jos sinulla ei ole verovuodelta ilmoitettavaa (esim. puun myyntejä tai vähennettäviä arvonlisäveroja).
Alv-velvolliseksi kannattaa hakeutua, vaikka myynnit jäisivät rajan alle. Verotoimisto, metsänhoitoyhdistys tai puunostaja osaa kertoa, miten arvonlisäverovelvolliseksi ilmoittaudutaan tai hakeudutaan. Tämän jälkeen alv-velvollisuus jatkuu, kunnes elinkeinotoiminta lopetetaan.
Anna arvonlisäveroilmoitus, jos olet arvonlisäverovelvollisten rekisterissä. Ilmoitusta ei kuitenkaan tarvitse antaa, jos sinulla ei ole verovuodelta ...
Jos puun myyntitulosi (yhdessä muiden arvonlisäverollisten myyntien kanssa) ylittävät 15 000 euroa kalenterivuoden aikana, ilmoittaudu arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Voit myös hakeutua vapaaehtoisesti arvonlisäverovelvolliseksi, vaikka puun myyntitulosi jäisivät … Näytä lisää
Arvonlisäverovelvollisuus tarkoittaa sitä, että myytävään puun hinta sisältää 24 prosenttia arvonlisäveroa. Metsänomistajan täytyy tehdä myynnistä verottajalle ...
VerkkoMetsänomistaja voi kuitenkin vapaaehtoisesti hakeutua arvonlisäverovelvolliseksi tätä pienemmälläkin kalenterivuoden liikevaihdolla. Alv-velvolliseksi ilmoittaudutaan tai …
VerkkoMetsänomistaja voi olla alkutuottajana arvonlisäverovelvollinen. Arvonlisäverollista toimintaa harjoittavan metsänomistajan on ilmoittauduttava arvonlisäverovelvollisten …
VerkkoMetsänomistajalla on myös oikeus saada tietoonsa, mitä häntä koskevia tietoja on Metsäkeskuksen metsätietojärjestelmässä. Pääosa tiedoista on nähtävissä …
VerkkoArvonlisäverovelvolliseksi on ilmoittauduttava, mikäli metsätalouden liikevaihto tilikauden aikana ylittää 10 000 euron rajan. Alv-velvolliseksi voi hakeutua myös, …
VerkkoMetsänomistaja – Alv-rekisteriin ilmoittautuminen Puunmyynti (12 kk) alle 15.000 euroa 1.1.2021 alkaen. Arvonlisäverovelvollisten rekisteriin ei tarvitse ilmottautua; …
Yli 30 000 euron pääomatuloista maksetaan veroa 34 % (v. 2020 ja 2021). Jos olet arvonlisäverovelvollinen, puun ostaja maksaa sinulle sovitun kauppahinnan ...
Metsänomistaja voi kuitenkin hakeutua arvonlisäverovelvolliseksi, vaikka tuo arvonlisäverovelvollisuuden alaraja ei täytykään. Arvonlisäverovelvolliseksi ilmoittautumisen tai hakeutumisen voi tehdä YTJ:ssä muutosilmoituksella tai Omaverossa. Miten arvonlisävero toimii?
VerkkoMetsänomistaja on arvonlisäverovelvollinen, jos vuosittaiset myynnit ylittävät 10 000 euron määrän. Alv-velvolliseksi kannattaa hakeutua, vaikka myynnit jäisivät rajan alle. Verotoimisto, metsänhoitoyhdistys tai …