Maito – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/MaitoMaito on nisäkäsnaaraiden maitorauhasista erittyvää valkoista ravintonestettä. Maidon tarkoitus on ruokkia imeväisiä. Nokkaeläimillä, pussieläimillä, ja aidoilla nisäkkäillä, joihin myös ihminen kuuluu, on kyky erittää maitoa. Ihmisen maitoa kutsutaan rinta- eli äidinmaidoksi.. Maidosta puhuttaessa tarkoitetaan yleensä juomana ja meijerituotteiden raaka-aineena käytettyä ...
Maidontuotanto - MTK
www.mtk.fi › - › maidontuotanto-1Jun 09, 2020 · Suomalaisen maidon laatu kestää myös kansainvälisen vertailun, mikä kertoo maitotiloilla tehtävästä huolellisesta työstä. Suomessa tankkimaidon solulukujen geometrinen keskiarvo on luokkaa 130 000 solua/ml, kun Pohjoismaiden ulkopuolella luvut ovat usein vähintään kaksinkertaisia. Maidon solupitoisuus kuvaa lehmän utareen terveyttä.
s 11 Maidon tuottajahinnan määräytyminen
www.oph.fi › sites › defaultMaidon jalostus MONIPUOLINEN ELINTARVIKEALA Elintarvikkeiden valmistus ja tuotanto Maidon tuottajahinnan määräytyminen Tuottajamaidon laatuluokat ja hinnoitteluperuste Bakteerien määrä/ml (geometrinen keski- arvo, 2 kk, liukuva) Luokka Somaattisten solujen määrä/ml (geometrinen keskiarvo, 3 kk, liukuva) < 50 000 E < 250 000
Maidontuotanto - MTK
https://www.mtk.fi/-/maidontuotanto-19.6.2020 · Maidon solupitoisuus kuvaa lehmän utareen terveyttä. Nurmisäilörehusta se lähtee. Maidontuotanto perustuu Suomessa hyvin kasvavan nurmen viljelyyn. Keskimäärin lehmä syö päivässä noin 50-55 kiloa nurmesta tehtyä esikuivattua säilörehua, jota täydennetään väkirehulla.
Maito wiki | TheReaderWiki
https://thereaderwiki.com/fi/MaitoNykyisin maidon laatuluokat ovat E, 1 ja 2, joista E on paras. Laatuluokka vaikuttaa tuottajien saamaan hintaan, ja kelvotonta maitoa tuottajaosuuskunnat eivät edes ota tiloilta vastaan. Yleensä yli 95 prosenttia tuotetusta maidosta on E-luokkaista eli "priimaa".
Naurislaatikko - Kasvikset
https://kasvikset.fi/resepti/naurislaatikkoLaatuluokat ja sirkkalehtimerkin käytt ... Sekoita mannasuurimot ja maito ja anna suurimoiden turvota noin viiden minuutin ajan. Yhdistä seos naurissoseeseen. Lisää munat, siirappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa notkeudeksi hieman nauriiden keitinlientä.