SYNLAB - Magneettitutkimukset
www.synlab.fi › palvelut › magneettitutkimuksetMagneettitutkimus (MRI) on monissa vaivoissa tehokas keino diagnoosin tekemiseksi. Magneettikuvauksen avulla voidaan analysoida tarkasti lähes jokaista kehonosaa. Erityisen hyvin magneettikuvaus soveltuu pään alueen, selkä- ja lannerangan sekä luiden ja nivelien kuvaukseen. Yleisimpiä syitä magneettitutkimukseen ovat muun muassa pitkittyneet selkäkivut, neurologiset vaivat, tapaturmat ja rasitusvammat.
Magneettikuvauslaite | Apu Terveys
www.terve.fi › artikkelit › magneettikuvauslaiteMar 12, 2019 · Magneettikuvaus on kuvantamismenetelmä, jolla saadaan tarkkoja kuvia ihmiskehosta. Ihmisen kehosta suurin osa on vettä. Magneettikuvauksessa havaitaan kudoksen vesi- ja rasvamolekyyleissä olevien vetyatomien ytimien eli protonien tuottamia signaaleja. Tämän vuoksi magneettikuvaus soveltuu erityisen hyvin pehmytkudosten kuvantamiseen.
Magneettikuvaus | Pihlajalinna
www.pihlajalinna.fi › palvelut › yksityisasiakkaatMiten pääsen magneettikuvaan? Keskustele kuvantamisen vaihtoehdoista lääkärisi kanssa. Saat tarvittaessa lähetteen magneettikuvaan. Usein kuvaus onnistuu jo saman päivän aikana. Jos sinulla on lähete, varaa aika kuvantamistutkimukseen suoraan haluamastasi toimipisteestä. Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse numerosta 010 312 010.
Magneettikuvaus – ohjeet valmistautumiseen | Terveystalo
www.terveystalo.com › fi › tietopaketitDec 21, 2021 · Magneettikuvaus on turvallinen kuvantamismenetelmä, jonka avulla voidaan tutkia lähestulkoon mitä tahansa kehon osaa. Magneettikuvaus on lääketieteellinen menetelmä, jota käytetään paljon esimerkiksi rasitusvammojen, pitkittyneiden alaselkäkipujen sekä neurologisten sairauksien toteamisessa ja hoidossa. Tutkimuksessa hyödynnetään voimakasta magneettikenttää ja radioaaltoja, joten sen aikana ei altistu ollenkaan röntgentutkimuksille tyypilliselle säteilylle.
Magneettikuvaus | Tampereen yliopistollinen sairaala
www.tays.fi › Radiologia › MagneettikuvausJan 10, 2022 · Magneettitutkimus on elimistön magneettisiin ominaisuuksiin perustuva kuvausmenetelmä. Tutkimuksessa ei käytetä röntgensäteilyä. Tutkimus on kivuton ja kestää 30–90 minuuttia. Tutkimuksen aikana voidaan laittaa tehosteainetta käsivarren verisuoneen. Kuvauksen ajaksi sinut siirretään tutkimuspöydälle putkimaiseen kuvauslaitteeseen, joka on valaistu ja ilmastoitu.