Aurinko – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › AurinkoAurinko Aurinko ( symboli: ) on tähti, jota Maa kiertää. Auringon ympärille syntyneet planeetat ja muut kappaleet muodostavat aurinkokunnan. Aurinko kiertää muiden Linnunrataan kuuluvien tähtien tavoin galaksin keskipistettä. Aurinko muodostui vajaa viisi miljardia vuotta sitten, ja energiaa se alkoi tuottaa noin 4,6 miljardia vuotta sitten.
Halkaisija – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › HalkaisijaHalkaisija voi myös tarkoittaa yleensä suoraa katkaisukohtaa, joka jakaa esineen kahteen yhtäsuureen osaan, yhtä painavaan osaan, yhdenmuotoisiin osiin tai jonkin muun kriteerin perusteella yhtäläisiin osiin. Pituusmitan sijasta halkaisija voi tarkoittaa myös janaa, joka lävistää kuvion tietyllä tavalla.
Tekniikan Maailma
tekniikanmaailma.fi › tutkijat-saivat-selvilleFeb 14, 2017 · Maapallon ytimen sisäosan läpimitta on noin 2400 kilometriä. Se sijaitsee noin 2900 kilometrin päässä maanpinnasta. Maapallon ytimessä lämpötila on noin 6000 celsiusastetta ja paine on 3,5 miljoonaa kertaa kovempi kuin maapallon pinnalla. Näissä olosuhteissa molekyylit lähtevät liikkeeseen.
Ilmakehä – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › IlmakehäIlmakehä on jatkuvassa kiertoliikkeessä, jossa tuulet siirtävät lämpöenergiaa ja kosteutta paikasta toiseen ja tasaavat maapallon lämpötilaeroja. Ilmakehässä esiintyy tuulten, pilvien ja sateiden lisäksi monenlaisia sähköisiä ja optisia ilmiöitä kuten revontulia, haloilmiöitä ja sateenkaaria.
Avaruusgeometria - Etusivu
matikka.omaantahtiin.com › lyhyt-matematiikka › mab3Esimerkki 2 Suoran ympyrälieriön pohjan halkaisija on 20 cm ja korkeus 38 cm. Laske lieriön tilavuus litroina ja kokonaispinta-ala neliösenttimetreinä. Koska 1 dm³ =1 l, muutetaan mitat desimetreiksi. 20 cm = 2 dm ja 38 cm=3,8 dm. Pohjan säde on 1 dm. Tilavuus on siis 12 litraa. Kokonaispinta-alaan kuuluu vaipan ala sekä kaksi pohjan alaa.
Maa – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/MaaMaa eli maapallo tai Tellus (symboli: ) on aurinkokuntamme kolmas planeetta Auringosta lukien. Maan keskietäisyys Auringosta on noin 149,6 miljoonaa kilometriä eli noin yksi astronominen yksikkö. Maa on aurinkokuntamme tihein sekä sen viidenneksi suurin planeetta niin läpimitaltaan kuin … Näytä lisää
Maa – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › MaaMaa eli maapallo tai Tellus ( symboli: ) on aurinkokuntamme kolmas planeetta Auringosta lukien. Maan keskietäisyys Auringosta on noin 149,6 miljoonaa kilometriä eli noin yksi astronominen yksikkö. Maa on aurinkokuntamme tihein sekä sen viidenneksi suurin planeetta niin läpimitaltaan kuin massaltaankin. Maa syntyi noin 4,6 miljardia vuotta sitten.