sinä etsit:

maapallon läpimitta

Miten maapallon halkaisija lasketaan? - Quora
https://fi.quora.com › Miten-maapallon-halkaisija-lasketaan
Englanninkielisen Wikipedian "Northern Hemisphere" artikkelin mukaan pohjoisen pallonpuoliskon alasta 60.7% on vettä. Ja eteläisen pallonpuoliskon alasta 80.9%.
Maa - Wikipedia
https://fi.wikipedia.org › wiki › Maa
Maan halkaisija päiväntasaajan kohdalla on 12 756,280 kilometriä ja ympärysmitta 40 075,017 kilometriä. ... Muodoltaan Maa on navoiltaan litistynyt pallo. Matka ...
Jos hyppäisit Tampereella maapallon läpi menevään reikään ...
https://tekniikanmaailma.fi › jos-hyppaisit-tampereella...
Maapallon halkaisija on 12 742 kilometriä. Putoavan henkilön nopeus kiihtyy maapallon keskipisteeseen saakka.
Roihut ja massapurkaukset - Ilmatieteen laitos
https://www.ilmatieteenlaitos.fi/roihut-ja-massapurkaukset
Ilmakehä on Maata ympäröivä, yhden määritelmän mukaan sadan kilometrin paksuinen kaasukehä, joka koostuu ilmasta. Ilmakehän yleisimmät kaasut ovat typpi ja happi, mutta myös esimerkiksi ilmakehän hiilidioksidilla on suuri merkitys maapallolle ja sen kasveille. Ilmakehässä on lisäksi vaihteleva määrä vesihöyryä ja erilaisia hiukkasia.
Maapallo - Wikikirjasto:Etusivu
https://fi.wikibooks.org › wiki › Maapallo
Maata kiertää Kuu, jonka läpimitta on noin neljäsosa Maan läpimitasta. Monet tiedemiehet ajattelevat Maan syntyneen hieman yli 4,6 miljardia vuotta sitten ...
Aurinko – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Aurinko
Aurinko Aurinko ( symboli: ) on tähti, jota Maa kiertää. Auringon ympärille syntyneet planeetat ja muut kappaleet muodostavat aurinkokunnan. Aurinko kiertää muiden Linnunrataan kuuluvien tähtien tavoin galaksin keskipistettä. Aurinko muodostui vajaa viisi miljardia vuotta sitten, ja energiaa se alkoi tuottaa noin 4,6 miljardia vuotta sitten.
Tehtävät P1, P3 - Peda.net
https://peda.net › ...
6.2. a) Maapallon sisusta on kokonaan kovaa kiveä. b) Maapallon halkaisija (eli läpimitta) on noin 12 000 kilometriä, eli säde on noin 6 000 km.
Maan ilmakehä – Mikä ilmakehä on ja mistä se …
https://tieku.fi/maailmankaikkeus/aurinkokunt…
Maapallon ilmakehä voidaan jakaa neljään eri kerrokseen: troposfääriin, stratosfääriin, mesosfääriin ja termosfääriin. Ilmakehän koostumus on muuttunut merkittävästi sen jälkeen, kun …
Halkaisija – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Halkaisija
Halkaisija voi myös tarkoittaa yleensä suoraa katkaisukohtaa, joka jakaa esineen kahteen yhtäsuureen osaan, yhtä painavaan osaan, yhdenmuotoisiin osiin tai jonkin muun kriteerin perusteella yhtäläisiin osiin. Pituusmitan sijasta halkaisija voi tarkoittaa myös janaa, joka lävistää kuvion tietyllä tavalla.
Miten nopeasti me liikumme universumissa? | tieku.fi
https://tieku.fi/maailmankaikkeus/miten-nope…
Julkaistu 07.10.18. Teksti: Toimitus. Silloinkin, kun ihminen on maapallolla näennäisesti liikkumatta, hän on nopeassa liikkeessä. Liike johtuu monista tekijöistä. Ensinnäkin Maa pyörii oman …
Lumipallomaa – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lumipallomaa
VerkkoLumipallomaahypoteesi tai "valkoinen Maa -hypoteesi" on ilmastotutkimuksen hypoteesi, jonka mukaan Maan pinta on ollut kokonaan tai lähes kokonaan jäätyneenä jossain …
Tekniikan Maailma
tekniikanmaailma.fi › tutkijat-saivat-selville
Feb 14, 2017 · Maapallon ytimen sisäosan läpimitta on noin 2400 kilometriä. Se sijaitsee noin 2900 kilometrin päässä maanpinnasta. Maapallon ytimessä lämpötila on noin 6000 celsiusastetta ja paine on 3,5 miljoonaa kertaa kovempi kuin maapallon pinnalla. Näissä olosuhteissa molekyylit lähtevät liikkeeseen.
Ilmakehä – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Ilmakehä
Ilmakehä on jatkuvassa kiertoliikkeessä, jossa tuulet siirtävät lämpöenergiaa ja kosteutta paikasta toiseen ja tasaavat maapallon lämpötilaeroja. Ilmakehässä esiintyy tuulten, pilvien ja sateiden lisäksi monenlaisia sähköisiä ja optisia ilmiöitä kuten revontulia, haloilmiöitä ja sateenkaaria.
Avaruusgeometria - Etusivu
matikka.omaantahtiin.com › lyhyt-matematiikka › mab3
Esimerkki 2 Suoran ympyrälieriön pohjan halkaisija on 20 cm ja korkeus 38 cm. Laske lieriön tilavuus litroina ja kokonaispinta-ala neliösenttimetreinä. Koska 1 dm³ =1 l, muutetaan mitat desimetreiksi. 20 cm = 2 dm ja 38 cm=3,8 dm. Pohjan säde on 1 dm. Tilavuus on siis 12 litraa. Kokonaispinta-alaan kuuluu vaipan ala sekä kaksi pohjan alaa.
Mitä maapallolle tapahtuu, jos ilmastonmuutosta ei hillitä ...
https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/ilmastonmuutos-ja-luonnon...
Maapallon keskilämpötilan nousuksi vuoteen 2100 mennessä ilmastopaneeli arvioi jotain puolentoista ja neljän ja puolen asteen välillä. Lukema on …
Tutkijat saivat selville, miten maapallon ydin pysyy …
https://tekniikanmaailma.fi/tutkijat-saivat-selville …
Maapallon ytimen sisäosan läpimitta on noin 2400 kilometriä. Se sijaitsee noin 2900 kilometrin päässä maanpinnasta. …
Minkä kokoinen maapallo on | Kysy kirjastonhoitajalta
https://www.kirjastot.fi › kysy › minka-kokoinen-maa...
Planeetta Maan läpimitta (halkaisija) on päiväntasaajan kohdalla 12 756,280 kilometriä. Pinta-ala on 510 miljoonaa neliökilometriä.
Planeetta Maa
https://www.ursa.fi › yhd › uranus › Aurinkokunta
Maan halkaisija on 12 756 km (se on mallissa 8,5 cm). Etäisyys Auringodsta on 1 AU (mallissa 1 km) ... Kuun läpimitta on 3474 km (mallissa 2,3 cm).
Halkaisija – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Halkaisija
VerkkoEsineen, kuten esimerkiksi putken tai tukkipuun, halkaisijalla tarkoitetaan suurinta poikkileikkauskuvion mittaa. Halkaisija voi myös tarkoittaa yleensä suoraa …
Perustietoa Maasta - Geologia.fi
https://www.geologia.fi › 2018/05/20 › perustietoa-ma...
Maa on rakenteeltaan kiviplaneetta, mutta myös ainoa planeetta, josta on tähän mennessä löydetty vettä nestemäisessä muodossa. Maan pinta-alasta ...
Maa – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Maa
Maa eli maapallo tai Tellus (symboli: ) on aurinkokuntamme kolmas planeetta Auringosta lukien. Maan keskietäisyys Auringosta on noin 149,6 miljoonaa kilometriä eli noin yksi astronominen yksikkö. Maa on aurinkokuntamme tihein sekä sen viidenneksi suurin planeetta niin läpimitaltaan kuin … Näytä lisää
Aurinko – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Aurinko
VerkkoAuringon säteily on maapallon merkittävin energianlähde, ja maapallon eliöille Aurinko on välttämätön. Entisaikoina Aurinkoa on monessa kulttuurissa palvottu jumalana . …
Maapallon ympärysmitta
https://blogs.helsinki.fi › files › 2014/07 › maa...
Eratosthenes laski maapallon ympärysmitaksi. 39 250 km, mikä on hyvin lähellä nykyajan mittauslaitteiden avulla saatua tulosta 40 075 km. Itse asiassa ...
Maa – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Maa
Maa eli maapallo tai Tellus ( symboli: ) on aurinkokuntamme kolmas planeetta Auringosta lukien. Maan keskietäisyys Auringosta on noin 149,6 miljoonaa kilometriä eli noin yksi astronominen yksikkö. Maa on aurinkokuntamme tihein sekä sen viidenneksi suurin planeetta niin läpimitaltaan kuin massaltaankin. Maa syntyi noin 4,6 miljardia vuotta sitten.
Miten nopeasti me liikumme universumissa? | tieku.fi
tieku.fi › maailmankaikkeus › miten-nopeasti-me
Oct 7, 2018 · Suurimmillaan – 1 670 kilometriä tunnissa – se on päiväntasaajan kohdalla. Nopeus pienenee hieman maapallon napoja päin mentäessä. Toiseksi Maa kiertää jatkuvasti Aurinkoa 107 200 kilometrin tuntinopeudella. Kiidät myös Linnunradan mukana Kolmas vauhtia antava tekijä on Aurinkokunnan oman galaksin, Linnunradan, sisäinen liike.