Näin viittaat — Jyväskylän yliopiston Koppa
koppa.jyu.fi › avoimet › kirjastoPääsääntö on, että tekstissä viitteessä mainitaan tekijä (t), julkaisuvuosi ja sivunumero (t). Lähdeluettelossa annetaan niin tarkat tiedot, että lukijat pystyvät yksiselitteisesti tunnistamaan käytetyn lähteen. Viittaustyyli vaihtelee tieteenaloittain, noudata ainelaitoksesi antamia ohjeita. Keskeisintä on systemaattisuus!
Viittaaminen sähköisiin lähteisiin - Kielikello
www.kielikello.fi › - › viittaaminen-sahkoisiinHelsinki: Kielikone, 2004. Internet-dokumentteihin viitattaessa täytyy ottaa huomioon, että tekstiä ei ehkä olekaan tulevaisuudessa saatavana samassa muodossa. Verkossa oleviin teksteihin on yksinkertaista tehdä pieniä korjauksia, eikä kaikkia tekstiversioita välttämättä arkistoida sivustoille. Niinpä lähdeluettelossa on ilmoitettava dokumentin julkaisuajankohdan lisäksi dokumenttiin viittaamisen ajankohta tai se, milloin dokumenttia on viimeksi päivitetty.
Lähdeviitteet eli tekstiviitteet - Lähteiden käyttö Kaakkois ...
libguides.xamk.fi › cOct 11, 2022 · Lehtiartikkeliin viitataan tekstin kirjoittajan nimellä. Jos kirjoittajaa ei ole mainittu, viitataan artikkelin otsikkoon. Lehden nimeen ei viitata. Esimerkkejä: Kauhasen (2005, E2) mukaan luovaksi luultujen asiantuntijoiden jokainen työ on liukuhihnaan kahlittu ja projektoitu. (henkilötekijä vuosi, sivu; huom. ei lehden nimeä!)
Numeroviitejärjestelmä - Tieteellinen viittaaminen ... - Aalto
libguides.aalto.fi › cOct 06, 2022 · Numeroviitejärjestelmässä viitteet merkitään tekstiin numeroilla, jotka voivat olla kaarisulkeissa, hakasulkeissa tai yläindekseinä. Numerointi aloitetaan ykkösestä. Numeroitu lähdeluettelo järjestetään viitteiden esiintymisjärjestyksen mukaan. Tämä järjestelmä ei ole lukijalle yhtä havainnollinen kuin Harvardin järjestelmä.
Lähdeviitteiden merkintä – Kielijelppi – Språkhjälpen
blogs.helsinki.fi › kielijelppi › lahdeviitteidenLähdeviitteiden merkintä. Lähdeviitteiden merkitsemiseksi on olemassa useita tapoja. Viitteet voidaan merkitä tekstin sekaan tekstiviitteiksi, sivun alareunaan alaviitteiksi tai luvun tai työn loppuun loppuviitteiksi. Merkintätavat vaihtelevat tieteenaloittain ja julkaisuittain. Joskus myös tieteenalojen sisällä voi olla erilaisia merkintätapoja. Useimmat koulutusalat julkaisevat opiskelijoilleen kirjoitelmaohjeita, joissa selvitetään, miten opiskeluteksteissä tulee käyttää ...