Lasten mielenterveystalo
www.mielenterveystalo.fi › lapsetLasten pakko-oireisen häiriön tunnusomaiset piirteet ovat pakko-oireet, jotka jaetaan kahteen ryhmään: pakkoajatuksiin ja pakkotoimintoihin. Pakko-oireita esiintyy 1-3 % lapsiväestöstä. Lapsilla alkaa tavallisimmin 9-14-vuoden isässä, mutta voi alkaa jo ennen kouluikää.
Lasten mielenterveys - THL
thl.fi › lasten-mielenterveysLasten mielenterveyttä tukeva työ Lasten ja nuorten mielenterveyden edistäminen tukee kehitystä ja ehkäisee ongelmien syntymistä myöhemmin. Erityisesti pakolaislapset ovat voineet kohdata ikätasoonsa nähden kuormittavia tapahtumia. Vanhempien traumat voivat heijastua lasten ja nuorten hyvinvointiin ylisukupolvisesti.
Lasten mielenterveys ja mielenterveyden häiriöt - THL
thl.fi › fi › webMielenterveys on lapsillekin tärkeä voimavara. Se auttaa selviämään iänmukaisista haasteista, olemaan myönteisessä vuorovaikutuksessa muiden kanssa ja hyväksymään oman itsensä. Hyvinvointi lapsuusaikana on arvo sinänsä, eikä sen edistämistä pitäisi perustella pelkästään tulevien, mahdollisesti aikuisiässä ilmenevien ongelmien vuoksi.
Lapset - mielenterveystalo
www.mielenterveystalo.fi › lapset › lapsetLapset Lapset Mielenterveys on tärkeä osa myös lapsen hyvinvointia. Meillä jokaisella on keho ja mieli, ja kummankin terveydestä on hyvä huolehtia. Itse asiassa, samalla kun huolehdimme kehosta liikkumalla, nukkumalla ja syömällä hyvin, huolehdimme myös mielestä. On myös tärkeää leikkiä, harrastaa ja käydä koulussa.
Lasten mielenterveystalo
https://www.mielenterveystalo.fi/lapset3. Ihmisen mieli on hyvin monimutkainen eikä kukaan osaa tarkkaan kertoa, mikä se on ja mistä se syntyy. Me kuitenkin tunnemme että olemme olemassa ja pystymme tuntemaan, ajattelemaan ja toimimaan, pystymme muistamaan asioita ja oppimaan uutta. Mieli on enemmän kuin aivomme, vaikkakin moni mielen toiminta tapahtuu aivoissa.
Lapset - mielenterveystalo
https://www.mielenterveystalo.fi/lapset/lapsetMielenterveys on tärkeä osa myös lapsen hyvinvointia. Meillä jokaisella on keho ja mieli, ja kummankin terveydestä on hyvä huolehtia. Itse asiassa, samalla kun huolehdimme kehosta liikkumalla, nukkumalla ja syömällä hyvin, huolehdimme myös mielestä. On myös tärkeää leikkiä, harrastaa ja käydä koulussa. Kaverit ja perhe tuovat ...