sinä etsit:

laboratoriotulosten lyhenteet

Laboratoriotulosten viitearvot – mitä verikoe kertoo?
https://www.mehilainen.fi/laboratorio/tulokset-ja-viitearvot
VerkkoLaboratoriotutkimusten viitearvoilla tarkoitetaan tulosten vaihteluväliä eli viiteväliä, jonka sisällä oleva tulos on niin sanotusti normaali. Joissakin tutkimuksissa, kuten …
Hakemisto tutkimusten lyhenteiden mukaan - HUSLAB
https://huslab.fi › ohjekirja › lyhennehakemisto
Hakemisto lyhenteiden mukaan. A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z. Li-/S-Albs, Likvorin albumiinin suhde seerumin ...
Laboratoriotulosten tulkinta - mitä tulee tietää?
https://yhtyneetlaboratoriot.fi/b/laboratoriotul…
Laboratoriotulosten tulkinta alkaa siten, että kunkin testin viitearvot tarkistetaan. Viitearvo tarkoittaa siis sitä arvoa, jonka puitteissa ollessaan testitulos on hyvä. Viitearvo on laskettu siten, …
HUSLAB - Hakemisto tutkimusten lyhenteiden mukaan
https://huslab.fi/ohjekirja/lyhennehakemisto.html
VerkkoLi-/S-Albs : Likvorin albumiinin suhde seerumin albumiiniin, aivo-selkäydinnesteestä: S -11Dok : Deoksikortisoli (11-), seerumista: B -12SrRNA : Aminoglykosidien aiheuttama …
Tutkimusluettelo - Fimlab
https://fimlab.fi › tutkimusluettelo
... tutkimusnumeron, lyhenteen tai sanan ohjeen tekstisisällöstä. ... "ace" löytää tutkimukset,joiden lyhenne on "Li-ACE", "fS-ACE", "Pf-ACE" tai "Pf-ACE".
Viitearvojen tulkinta - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › snk02060
Sep 14, 2021 · Laboratoriotulos voi siis olla jonkin verran viitearvoa suurempi tai pienempi ilman, että tutkittava olisi sairas. Esimerkiksi, jos miehen hemoglobiiniarvo on 132 g/l ja viitearvo on 134–167 g/l, tämä mies voi olla täysin terve. Lääkärit suhtautuvat vain lievästi viitearvon ylittävään tai alittavaan tulokseen yleensä rauhallisesti.
Laboratoriotutkimusten tulkinta - Terveyskirjasto
https://www.terveyskirjasto.fi/sisalto/laboratoriotutkimusten-tulkinta
VerkkoLaboratoriotutkimusten tulkinta -tietokanta sisältää perustiedot tavallisimmista potilaalle tehtävistä laboratoriotutkimuksista. Sisältö perustuu Kustannus Oy Duodecimin …
LABORATORIO- TULOSTEN TULKINTA
https://lapua.fi › wp-content › uploads › 2020/09
LABORATORIOTULOSTEN TULKINTA. Laboratoriokokeiden normaaliarvot on määritelty siten, että 95% terveiden ar- voista osuu rajojen sisälle ja 5% rajojen ...
Laboratoriokäsikirja apuna labratulosten tulkinnassa
https://yhtyneetlaboratoriot.fi › laboratoriokasikirja
Laboratoriokäsikirja - tutkimukset ja niissä käytetyt lyhenteet ... on tutkimusohjekirja ja oiva apu hankalien laboratoriotulosten tulkinnassa.
Laboratoriotutkimusten lyhenteet - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › snk99006
Jan 18, 2022 · Etuliitteet laboratoriotutkimusten lyhenteissä Laboratoriokokeiden etuliitteet eli ns. systeeminimikkeet kertovat, minkälaisesta näytteestä on kyse. Ne on muodostettu englanninkielisistä sanoista. Nämä lyhenteet noudattavat myös yleisiä kansainvälisiä systeeminimiä.
Laboratoriokäsikirja apuna labratulosten tulkinnassa
https://yhtyneetlaboratoriot.fi/laboratoriokasikirja
VerkkoLaboratoriokäsikirja on hyvä apu omien tulosten tulkinnassa, jos sinulla ei ole mahdollisuutta keskustella lääkärin kanssa. Verikokeiden lyhenteet kertovat myös …
Yhtyneet laboratoriot - kattavasti tietoa laboratorioista
https://yhtyneetlaboratoriot.fi
VerkkoTällä sivulla pyrimme auttamaan laboratoriotulosten tulkitsemisessa, ja tutustumme yleisimpiin laboratoriotesteihin. Käymme myös läpi laboratoriotuloksissa usein …
Laboratoriotulokset - Mitä lyhenteet tarkoittavat | Apu
https://www.apu.fi/artikkelit/selvyys-laboratoriotuloksiin-lue-tasta...
Mitä laboratoriotulosten lyhenteet ja laboratorikokeiden kirjaimet tarkoittavat? Mitä laboratoriokokeilla tutkitaan. Laboratoriokokeiden vastaukset …
Laboratoriotutkimusten lyhenteet - Terveyskirjasto
https://www.terveyskirjasto.fi › snk99006
Etuliitteet laboratoriotutkimusten lyhenteissä · U (urine) tarkoittaa virtsanäytettä. · dU (day urine) on vuorokauden aikana kerätty virtsa. · F ( ...
Verikokeiden lyhenteet ja viitearvot (Laboratoriotutkimukset)
https://www.puhti.fi › Tietopaketit
Mitä verikokeiden nimissä käytetyt lyhenteet tarkoittavat ja mihin tutkimusten kirjainyhdistelmät viittaavat?
Laboratoriotulosten Tulkinta - Lapua - parasta asukkaille
https://lapua.fi/wp-content/uploads/2020/09/LABORATORI…
VerkkoLABORATORIOTULOSTEN TULKINTA Laboratoriokokeiden normaaliarvot on määritelty siten, että 95% terveiden ar- voista osuu rajojen sisälle ja 5% rajojen ulkopuolelle. …
LABORATORIO- TULOSTEN TULKINTA - Lapua
lapua.fi › wp-content › uploads
LABORATORIOTULOSTEN TULKINTA Laboratoriokokeiden normaaliarvot on määritelty siten, että 95% terveiden ar-voista osuu rajojen sisälle ja 5% rajojen ulkopuolelle. Yksittäisellä poikkeavalla arvolla ei siten välttämättä ole merkitystä. Poikkeavien vastausten tulkinta on lääkärien tehtävä. Mitä laboratoriokokeet kertovat?
Laboratoriokokeiden lyhenteet tutuksi – asiantuntija kertoo ...
anna.fi › hyvinvointi › terveys
Apr 9, 2019 · Laboratoriokokeiden lyhenteet kertovat, mistä mikäkin näyte otetaan. B edessä tarkoittaa kokoverta. L tarkoittaa valkosoluja (leukosyytit) ja E viittaa punasoluihin (erytrosyytit). Joskus voidaan käyttää f-kirjainta lyhenteen edessä. f eli fasting tarkoittaa yön yli paastoa. Tavallisesti verenkuvia varten ei tarvitse paastota.
Laboratoriotutkimusten lyhenteet - Terveyskirjasto
https://www.terveyskirjasto.fi/snk99006
Laboratoriotutkimusten lyhenteet. Verikokeet ovat hyvin yleisiä, mutta monen on hankala tulkita mistä tutkimuksessa on kyse niiden hankalien …
Laboratoriotulosten tulkinta - mitä tulee tietää?
yhtyneetlaboratoriot.fi › b › laboratoriotulosten
Oct 7, 2020 · Laboratoriotulosten tulkinta ei aina ole kovin helppoa, sillä tuloksissa käytetään erilaisia lyhenteitä. Lyhenteet eivät monestikaan ole tavalliselle kansalaiselle tuttuja, joten niiden tulkitsemiseen tarvitsee apua. Monesti veriarvojen tulkinta käydään läpi lääkärin kanssa. Näin lääkäri osaa selittää, mitä mikäkin arvo kertoo.
Laboratoriotulokset - Mitä lyhenteet tarkoittavat | Apu
www.apu.fi › artikkelit › selvyys-laboratoriotuloksi
Varsin tavallinen yleislääkärin määräämä laboratoriokoe on niin sanottu lipidipaketti, johon kuuluu useita veren rasva-arvoja mittaavia kokeita. Näiden kokeiden lyhenteet ovat fS-KOL, fS-HDL, fS-LDL ja fS-TRIGLY. Verikokeet edellyttävät 10–12 tunnin paastoamista, sillä ateriointi vaikuttaa huomattavasti esimerkiksi triglyseridiarvoihin.