VerkkoI Tieteenfilosofia ja laadullisen tutkimuksen taustaoletukset . . . . . .21 Pauli Juuti & Anu Puusa 1 Laadullisen tutkimuksen tieteen filosofinen tausta..... 25 Anu Puusa & Pauli …
Laadullisen tutkimuksen lähestymistavat ja perusoletukset, tarkoituksenmukaisuusotanta, aineistonkeruu: haastattelu, havainnointi, dokumenttiaineisto, analyysiprosessin perusteet, tulkinta ja löydösten raportointi, tutkimuseettiset periaatteet ja käytänteet, luotettavuuteen liittyvät kysymykset, laadullisen tutkimuksen lukutaito.
Oct 28, 2021 · Laadullinen eli kvalitatiivinen tutkimus on tieteellisen tutkimuksen menetelmäsuuntaus, jossa pyritään ymmärtämään kohteen laatua, ominaisuuksia ja merkityksiä kokonaisvaltaisesti. Laadullista tutkimusta voidaan toteuttaa monella erilaisella menetelmällä.
Kvalitatiivinen tutkimus on suurelta osin varsin henkilökohtaista. Käytännön työn oppii todella vasta kentällä. Kvalitatiivisten menetelmien käyttämiseen ...
Laadullinen tutkimus ei ole yhtä jäsennelty: se pyrkii tutkimaan käsiteltävää aihetta syvällisemmin saadakseen selville tietoja ihmisten motivaatioista, ...
Laadullisen tutkimuksen aineistona voivat toimia erityyppiset jo olemassaolevat tekstit. Näitä ovat esimerkiksi elämäkerrat ja kirjeet. Tutkija voi myös …
II Laadullisen tutkimuksen ominaispiirteet. Pauli Juuti & Anu Puusa 3 Organisaatiokulttuurinäkökulma esimerkkinä laadullisen tutkimuksen yleistymisestä ...
227 - 228 (Breadth Versus Depth) - kaikki perehtyvät tähän (laadullisen tutkimuksen ominaispiirteet); Patton s. 242 - 246 (Sample Size) - kaikki perehtyvät ...
Laadullinen eli kvalitatiivinen tutkimus on tieteellisen tutkimuksen menetelmäsuuntaus, jossa pyritään ymmärtämään kohteen laatua, ominaisuuksia ja merkityksiä kokonaisvaltaisesti. Laadullista …
VerkkoTAMPEREEN YLIOPISTO Määrällisen ja laadullisen tutkimuksen ominaispiirteet ja matka suunnitelmista tutkimustuloksiin Esimerkkitapauksena Worlds of Journalism …
Laadullinen tutkimus ei kilpaile määrällisen tutkimuksen kanssa. Sen avulla voidaan laajentaa terveystieteellistä tietoa ja tuottaa teoreettisia kuvauksia ...
Laadullisessa tutkimuksessa on siedettävä sitä, että erilaiset tutkittavat asiat eivät yleensä ole helposti ja suoraviivaisesti esitettävissä ja analysoitavissa, olivat ne sitten ihmisten kokemuksia ja näkemyksiä, heidän keskinäistä toimintaansa tai tekstien esittämiä asioita.
Laadullisen eli kvalitatiivisen analyysin tavoitteena jäsentää tutkimuskohteen laatua, ominaisuuksia ja merkityksiä kokonaisvaltaisesti. Laadullista analyysia voidaan toteuttaa monella …
VerkkoLaadullisen tutkimuksen tekijät pyrkivät tutkimaan käsiteltävää aihetta syvällisemmin saadakseen tietoja ihmisten vaikuttimista, ajattelutavoista ja asenteista. Vaikka …
Laadullinen tutkimus ei muodosta sisäisesti yhtenäistä tutkimusotetta, vaan se koostuu hyvin monenlaisista lähestymistavoista ja tutkimusperinteistä, joilla on erilaisia oletuksia sekä todellisuuden luonteesta että siitä, millaisilla keinoilla sitä on hyvä analysoida.
VerkkoTässä käsikirjan ensimmäisessä osassa avataan näitä laadullisen tutkimuksen perusteita pohtimalla laadullisen tutkimuksen ominaispiirteitä, suhdetta teoriaan ja …
Samalla pyrin hahmottamaan sellaisia tutkimuksen keskeisiä vaiheita ja piirteitä, jotka ovat yleistettävissä laajasti muihinkin haastattelututkimuksiin. Myös metodologiakirjallisuus esittää tässä tutkielmassa tärkeää roolia. Peilaan Worlds of Journalism -tutkimusta kirjallisuutta vasten ja kysyn, miten ne kohtaavat.
Määrällisen, laadullisen tai monimenetelmällisen opinnäytetyötutkimuksen tekijä selvittää tutkimusongelman tai -kysymyksen tieteellisessä tutkimuksessa käytetyin menetelmin. Opinnäytetyö sisältää yleensä tarkat tavoitteet ja tutkimusongelman sekä tutkimushypoteesin tai tutkimuskysymykset, ja näihin vastaaminen on ...
VerkkoLaadullisen tutkimuksen verkkokäsikirja Menetelmäopetuksen sisällöt on uudistettu vuonna 2021. Vanhat MOTV-sisällöt ovat toistaiseksi saatavilla Menetelmäopetuksen tietovarannon kautta, mutta niitä ei ylläpidetä tai …
Laadullisen tutkimuksen mainitaan usein olevan aineistovetoista erotuksena teoriavetoiselle tutkimukselle. Teoriavetoisuutta kutsutaan deduktiivisuudeksi ja aineistovetoisuutta induktiivisuudeksi. Induktiivisuus tarkoittaa sitä, että tutkimuksen empiirinen aineisto on se, josta lähdetään liikkeelle. Näytä lisää