Jotta potilas voi hakea lääkkeen apteekista, on potilaalle aina tulostettava potilasohje, kun lääkemääräys on tehty ilman virallista henkilötunnusta. Lääkkeitä ...
Lääkemääräysten voimassaoloajan pidennyttyä lääkkeen määrääminen lääkehoidon kestoajalle on aiheuttanut potilaiden, lääkärien ja apteekkien keskuudessa merkittäviä tulkintaongelmia reseptin voimassaoloajasta jareseptiltä saatavilla olevasta lääkemäärästä.
Lääkkeen toimittamiseen liittyvää tietoa voi kirjoittaa Viesti apteekille -kenttään, kuten että lääkkeen saa toimittaa vasta tietyn päivämäärän jälkeen.
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on antanut 23.12.2016 uuden määräyksen lääkkeiden toimittamisesta. Uusi määräys 2/2016 tulee voimaan 1.1.2017, ja sillä kumotaan aiempi Fimean määräys 5/2011 lääkkeiden toimittamista. Uusi määräys on voimassa toistaiseksi.
WebLääkemääräys Lääkehoidon erityistilanteita Rokotusten antaminen Henkilöstö, jolla ei ole lääkehoidon koulutusta Botuliinitoksiini-injektioiden antaminen Lääkehoito sosiaalihuollon …
Lääkkeiden määräämiseen vaikuttavat monet eri tekijät. Lääkkeen määrääminen perustuu siihen, että lääkehoito katsotaan ensisijaiseksi, kun verrataan ...
Lääkärin oikeus määrätä lääkkeitä. Laillistetulla lääkärillä on oikeus määrätä apteekista lääkkeitä ihmiselle, myös itselleen, lääkinnällistä tai lääketieteellistä tarkoitusta varten ja pro auctore -määräyksellä ammattinsa harjoittamiseen. Tilapäisesti lääkärin tehtävässä toimivalla lääketieteen ...
lääkeaineen nimellä (geneerinen määrääminen) apteekissa valmistettavia lääkkeitä sekä; Lääketietokannan ulkopuolisia valmisteita. Tällaisia ovat esimerkiksi …
Lääkkeen määrääjän on annettava potilaalle riittävät tiedot lääkkeen käyttötarkoituksesta ja käytöstä. Lääkkeen määrääjä saa määrätä lääkkeitä vain henkilölle, jonka lääkityksen tarpeesta hän on varmistunut omalla tutkimuksellaan tai muulla luotettavalla tavalla.
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (jäljempänä Fimea) on apteekkien lupa- ja valvontaviranomainen. Sen tehtäviin kuuluu muun muassa apteekkien toimilupien myöntäminen ja apteekkien toiminnan valvonta. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (jäljempänä Valvira) on terveydenhuollon lupa- ja valvontaviranomainen.
WebLääkemääräys on voimassa kaksi vuotta määräämis- tai uudistamispäivästään lukien, lukuun ottamatta Pkv-, huumausaine-, erityisluvallisten lääkkeiden ja pro auctore …
WebLääkemääräys on voimassa pääsääntöisesti kaksi vuotta määräämis- tai uudistamispäivästä lukien. Pkv- tai huumausainelääkettä sisältävät lääkemääräykset, …
Asetus lääkkeen määräämisestä päivittyi vuoden vaihteessa. Samalla tuli voimaan velvoite laatia lääkemääräykset ... Reseptien kesto ja ajalle määrääminen.
Aloita pitkäaikaiseen hoitoon tarkoitettu lääkitys pienellä pakkauksella, jos sellainen on lääkkeestä saatavilla. Jos lääke osoittautuu potilaalle sopivaksi, ...
WebVarsinaisen huumausaineen määrääminen. Lääkkeen määrääjä saa määrätä potilaalle tai pro auctore -lääkemääräyksellä varsinaista huumausainetta vain vahvistetulla …
Dec 28, 2022 · Lääkkeen määrääminen. Reseptillä voi määrätä mm. kaikkia Lääketietokannassa olevia valmisteita, hoitotarvikkeita ja apteekissa valmistettavia lääkkeitä. Resepti tallennetaan Reseptikeskukseen. Kaikki lääkemääräykset tulee laatia sähköisinä. Paperilla määrätään kuitenkin. Pro Auctore -lääkemääräykset ...
WebLääkkeen määrääminen muulla tavalla kuin sähköisenä lääkemääräyksenä on aina perusteltava. Syy paperi-tai puhelinreseptin kirjoittamiseen voi olla: tekninen häiriö …
WebApteekkeja koskevaa lainsäädäntöä. Apteekkeja koskevat säännökset ovat lääkelaissa. Sen lisäksi lääkkeiden hinnoittelusta ja valtiolle suoritettavasta apteekkitoiminnan maksusta säädetään erikseen. Apteekkiliikkeestä …
Lääkärin oikeus määrätä lääkkeitä. Lääkärin ammattia itsenäisesti harjoittamaan oikeutetulla henkilöllä on oikeus määrätä lääkkeitä ihmiselle lääkinnällistä tai lääketieteellistä tarkoitusta varten ja pro auctore -lääkemääräyksellä ammattinsa harjoittamiseen.
WebLääkkeen määrääminen Sen estämättä, mitä 4 momentissa säädetään, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja tai kätilö saa määrätä lääkettä naisen äkillisen komplisoitumattoman …
Lääkkeen määrääjän tulee kirjata kaikki antamansa ja uudistamansa lääkemääräykset potilasasiakirjoihin siten, että merkinnästä ilmenee 1) lääkemääräyksen antopäivä; 2) lääkevalmisteen kauppanimi tai lääkeaine tai -aineet ja vahvuus; 3) pakkauskoko; 4) mahdollinen iterointi; … See more
Lääkkeiden määräämistä pohtivan ryhmän puheenjohtaja on lääkintöneuvos Taina Mäntyranta (STM) ja sihteerinä on ylilääkäri Päivi Ruokoniemi (Fimea). Lääkkeiden ...