Kuningasrapu - Deliporo
www.deliporo.fi › arktisia-herkkuja › kuningasrapuKuningasrapu on nykyisin yksi arvostetuimmista Jäämeren herkuista. Monien kulinaristien mielestä se jopa voittaa hummerin kilpailussa maukaimman äyriäisen tittelistä. Suurimpiin äyriäisiin kuuluva kuningasrapu voi kasvaa jopa 15 kg painavaksi ja sen jalat yli metrin mittaisiksi. Valtaosa saaliiksi päätyvistä ravuista on muutaman ...
Kuningasrapu – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › KuningasrapuKuningasrapu [1] ( Paralithodes camtschaticus) on suurikokoinen kylmien merten äyriäinen. Sen alkuperäinen esiintymisalue on Tyynessämeressä, mutta ihmisen siirtämänä se elää nykyisin vieraslajina myös Euroopan Barentsinmeressä. Myös nimeä kamtsatkanrapu on joskus käytetty.
Reseptit - Rapukuningas
www.rapukuningas.fi › reseptitKeitetty Kuningasrapu. Kuningasravun klusteri; Merisuolaa 40g / vesilitra; Sulata raakapakasteinen kuningasrapu yön yli jääkaapissa. Mausta keitinvesi suolalla samalla kun se kuumenee hiehuvaksi. Jos klusteri on liian iso, eikä se mahdu kattilaasi, katko jalat erilleen. Keitä rapua 15-17 minuuttia sen koosta riippuen.