3.7 Kolmion pinta-ala - Peda.net
peda.net › id › 85177d84496Kolmion pinta-ala lasketaan kertomalla kolmion kannan pituus korkeudella ja jakamalla tulos kahdella. Jos kolmio ei ole suorakulmainen, mitataan sen korkeus kannasta kärkeen. Tylppäkulmaisen kolmion korkeus mitataan korkeimmasta pisteestä.
Kolmio – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/KolmioKolmio eli kolmikulmio on yksinkertaisin monikulmio. Kaikki mahdolliset kolmiot voidaan muodostaa siten, että tasolle piirretään kolme pistettä, jotka eivät kaikki ole samalla suoralla ja jotka yhdistetään toisiinsa janoilla. Näin saatuja janoja kutsutaan kolmion sivuiksi. Minkä hyvänsä kolmen ei samalla suoralla olevan pisteen muodostama kolmio määrittää tason avaruudessa. Kolmio on myös ainoa monikulmio, joka aina määrittää avaruudessa tason. Kolmio on siten yksi tasokuvioista.
Kolmio – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › KolmioKolmion pinta-ala S voidaan laskea kaavalla S = ½ bh, jossa b (kanta) on yhden satunnaisesti valitun sivun pituus ja h (korkeus) on kannan etäisyys vastapäisestä kärjestä. Tämä voidaan esittää oheisella piirustuksella. Kolmio muutetaan aluksi suunnikkaaksi, jolla on kaksinkertainen pinta-ala kolmioon nähden.