Paastoa vaativat laboratoriotutkimukset | Mehiläinen
www.mehilainen.fi › paastoPaastoa vaativat laboratoriotutkimukset. Yleensä näytteenottoa varten ei tarvitse olla syömättä tai juomatta. Poikkeustapauksissa laboratoriotutkimukset tehdään paastonäytteestä aamupäivällä yön yli kestäneen paaston jälkeen. Tällöin ennen näytteenottoa tulee olla syömättä ja juomatta 8–12 tuntia. Paastonäytteen voi ...
Kolesteroli (fP-Kol) - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › snk03081Mar 03, 2021 · Paasto ennen näytteenottoa ei ole välttämätön, mutta suositeltava (HUSLAB). Paastoaminen tarkoittaa sitä, että ennen näytteenottoa ollaan syömättä ja juomatta vähintään 10 tuntia. Vettä voi juoda yhden lasillisen. Tyypin 1 diabeetikolta ei vaadita paastoa. Käytettyjä lähteitä. Dyslipidemiat.
Paastonäyte vai tavallinen näyte - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › snk02014May 06, 2016 · Paastonäyte vai tavallinen näyte. Ruoka vaikuttaa monien veren aineiden pitoisuuteen. Esimerkiksi veren sokerin eli glukoosin pitoisuus suurenee aterian jälkeen, kun ruoan sisältämän sokerin ja tärkkelyksen glukoosi imeytyy suolistosta verenkiertoon. Tämän vuoksi verensokerin viitearvo ("normaaliarvo") on erilainen paastotilassa kuin ...
Lipidipitoisuuksien mittaaminen - paasto vai ei?
https://www.duodecimlehti.fi/duo13530Lipidipitoisuuksien mittaaminen - paasto vai ei? Euroopan ateroskleroosiyhdistys (European Atherosclerosis Society, EAS) ja Euroopan kliinisen kemian ja laboratoriolääketieteen liitto (European Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine, EFLM) julkaisivat tänä keväänä yksimielisen lausunnon, jossa paastoa ei yleensä enää ...
Kolesteroli - Sydänliitto
https://sydan.fi/fakta/kolesteroli-kohdalleen14.1.2021 · Aikuisen kolesteroliarvot on hyvä tarkistaa 3–5 vuoden välein. Tavoiteltavat arvot. Kokonaiskolesteroli. LDL-kolesteroli. HDL-kolesteroli. Triglyseridit. alle 5,0 mmol/l. alle 3,0 mmol/l. Tavoitearvo on valtimotautia sairastavilla alle 1,4 mmol/l ja useimmilla hyvin suuren sairastumisriskin henkilöillä alle 1,8 mmol/l.