sinä etsit:

kielet isolla vai pienellä

Iso vai pieni alkukirjain? - Kielitiede | Kookas.fi
https://www.kookas.fi/tiede/kielitiede/iso-vai-pieni-alkukirjain
VerkkoIso vai pieni alkukirjain? Yleensä isojen ja pienten alkukirjainten käyttö ei tuota ongelmia. On kuitenkin joukko sellaisia sanoja, joiden kirjoittamisessa tehdään virheitä. …
Kielen huoltoa vai kielenhuoltoa? | Kielet | Oppiminen …
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/07/17/kielen-h…
Kirjoitetaanko eduskunta isolla vai pienellä? Milloin virkkeeseen sopii kaksoispiste ja milloin puolipiste? Kielenhuollon ei tarvitse olla hämärää ja intuitiivista aluetta, vaan kirjoittaja pärjää hyvin …
Ohje:Kielioppi – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ohje:Kielioppi
VerkkoErisnimet ja niihin verrattavat sanat kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. Sana jumala kirjoitetaan isolla alkukirjaimella silloin, kun kyseessä on kristinuskon, juutalaisuuden …
Yhteen vai erikseen? – Yleisimmät oikeinkirjoitusmokat ...
https://www.ukko.fi/yrittajyyskoulu/yhteen-vai-erikseen
Kirjoitetaanko kielet isolla vai pienellä, tuleeko lopputervehdyksen jälkeen pilkku? Nuorten ja jo työelämässä olevien kirjoitustaidon on mollattu katoavan …
Oikeinkirjoitusopas | Yhteen vai erikseen? - Isolla vai pienellä?
https://www.koulutus.fi/oppaat/oikeinkirjoitusopas-18716
Pienellä alkukirjaimella kirjoitetaan: ★ kansat ja kansallisuudet, esimerkiksi suomalainen ★ kielet, esimerkiksi suomen kieli tai suomenkielinen ★ päivät juhlapäivät ja kuukaudet, esimerkiksi tiistai, elokuu ja juhannus ★ arvonimet ja tittelit, esimerkiksi presidentti tai tohtori Isolla alkukirjaimella … Näytä lisää
Käytännön ohjeita alkukirjaimen valintaan - Kielikello
www.kielikello.fi › - › kaytannon-ohjeita
• Virkkeen ensimmäinen sana kirjoitetaan isolla alkukirjaimella (myös silloin, kun ensimmäisenä sanana on muuten pienellä kirjoitettava nimen etuliite, esim. af tai von). Johtolauseen päättävän kaksoispisteen jälkeinen kokonaisella virkkeellä alkava lainaus aloitetaan sekin isolla alkukirjaimella, mutta kaksoispisteen jälkeinen ...
Kielten nimet - Kielikello
https://www.kielikello.fi/-/kielten-nimet
VerkkoSuomen kielen lautakunta päätti kokouksissaan 12.9.1988 ja 20.2.1989 seuraavanlaisista suosituksista kielten nimien käytössä. 1) Bantukielistä käytetään ensisijaisesti …
Kielitoimiston ohjepankki
http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/172
VerkkoHaetaan suomen kielen taitoista markkinointiassistenttia. Osa kielten nimityksistä on vanhoja suomen kieleen mukautuneita sanoja, esimerkiksi ranska, espanja, italia, …
Kielten nimitykset
http://www.kielitoimistonohjepankki.fi › ohje
Haetaan suomen kielen taitoista markkinointiassistenttia. Osa kielten nimityksistä on vanhoja suomen kieleen mukautuneita sanoja, esimerkiksi ranska, espanja, ...
Oikeinkirjoitusohjeita ruoasta kirjoittaville - Kielikello
https://www.kielikello.fi/-/oikeinkirjoitusohjeita-ruoasta-kirjoittaville
VerkkoNimen vieraskielisyyskään ei ole mikään syy käyttää isoa alkukirjainta, vaikka tällaista käytäntöä noudatettaisiinkin jossain muussa kielessä. Niinpä suomenkielisessä tekstissä kirjoitetaan pienikirjaimisina esimerkiksi quiche lorraine, bouillabaisse, cæur …
Kielten nimet - Kielikello
www.kielikello.fi › - › kielten-nimet
Suomen kielen lautakunta päätti kokouksissaan 12.9.1988 ja 20.2.1989 seuraavanlaisista suosituksista kielten nimien käytössä. 1) Bantukielistä käytetään ensisijaisesti etuliitteetöntä nimiasua, esimerkiksi ambo, ganda, kongo, luba, mbundu, ruanda, rundi.
Alkukirjain meillä ja muualla - Kielikello
www.kielikello.fi › - › alkukirjain-meilla-ja-muualla
Alkukirjain meillä ja muualla. Ison ja pienen alkukirjaimen valinnassa vaikeuksia aiheuttavat sekä englannin kielen suomesta poikkeava käytäntö että vanhat kotoperäiset ongelmat. Menneinä vuosisatoina niin latinassa kuin useissa Euroopan kansalliskielissä oli tapana kirjoittaa substantiivit isolla alkukirjaimella, joskus muutkin ...
Kirjoitetaanko suomen kieli isolla?
https://vastaukset.fi › kirjoitetaanko+suomen+kieli+isolla
Kieliä ei kirjoiteta isolla alkukirjaimella. Kun kielen nimi (kuten suomi) esiintyy sanan kieli kanssa, sanat kirjoitetaan erilleen: suomen kieli.
Kielitoimiston ohjepankki
www.kielitoimistonohjepankki.fi › ohje › 172
Haetaan suomen kielen taitoista markkinointiassistenttia. Osa kielten nimityksistä on vanhoja suomen kieleen mukautuneita sanoja, esimerkiksi ranska, espanja, italia, kreikka, saksa, baškiiri. Osa on myöhemmin mukautettuja nimityksiä, esimerkiksi aimara (omakielinen asu: aymara) ja joruba (omakielinen asu: yorùbá ).
Kielten nimet
https://www.kielikello.fi › kielten-nimet
Useimmat virolaiset tutkijat taas ovat pitäneet inkerikkojen kieltä eri kielenä, ei murteena, ja käyttäneet siitä nimeä isurin kieli. Suomen kielen lautakunta ...
Kielen huoltoa vai kielenhuoltoa? | Kielet | Oppiminen | yle.fi
yle.fi › 07 › 17
Jul 17, 2013 · Kirjoitetaanko eduskunta isolla vai pienellä? Milloin virkkeeseen sopii kaksoispiste ja milloin puolipiste? Kielenhuollon ei tarvitse olla hämärää ja intuitiivista aluetta, vaan kirjoittaja pärjää hyvin muutamalla nyrkkisäännöllä - ihminen muistaa keskimäärin kolme sääntöä yhdestä käsitteestä.
Iso vai pieni alkukirjain?
https://peda.net › ...
Pääsääntö on, että erisnimet kirjoitetaan isolla ja yleisnimet pienellä alkukirjaimella. ... Kielten nimet, kansalaisuuksien ja heimojen nimet
Kirjoitetaanko ruotsissa kielten nimet isolla alkukirjaimella?
https://www.kirjastot.fi › kysy › kirjoitetaanko-ruotsiss...
Ruotsissa kielten nimet kirjoitetaan pienellä. https://fi.wikibooks.org/wiki/Ruotsin_kieli/Kansalaisuuksia_ja_kieli%C3…
Iso vai pieni alkukirjain?
https://www.kotus.fi › ohjeet › kielenhuoltopahkinat
Tehtäväsivuilta saat näkyviin lisätietoa, kun klikkaat sivun pientä kysymysmerkkiä. Sinulla ei ole pääsyä tähän sisältöön. Kokeile kirjautua sisään.
Oikeinkirjoitusopas | Yhteen vai erikseen? - Isolla vai pienellä?
www.koulutus.fi › oppaat › oikeinkirjoitusopas-18716
Jul 9, 2020 · Isolla vai pienellä? Pienellä alkukirjaimella kirjoitetaan: ★ kansat ja kansallisuudet, esimerkiksi suomalainen ★ kielet, esimerkiksi suomen kieli tai suomenkielinen ★ päivät juhlapäivät ja kuukaudet, esimerkiksi tiistai, elokuu ja juhannus ★ arvonimet ja tittelit, esimerkiksi presidentti tai tohtori. Isolla alkukirjaimella ...
Kirjoitetaanko suomalainen isolla vai pienellä alkukirjaimella?
https://mikontalolights.fi/kirjoitetaanko-suomalainen-isolla-vai...
Ei, toukokuu ei ole erisnimi. Toukokuu on kuukausi, jonka nimi kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella. Tuleeko suomalainen isolla? Suomalainen tulee …
Asiaa isoilla kirjaimilla - Kielikello
www.kielikello.fi › - › asiaa-isoilla-kirjaimilla
Naiiviksi koettua persoonaa voidaan jopa luonnehtia isokirjainvertauksen avulla, kuten seuraavassa kritiikissä: ”Jokaisesta mediasta löytyy yksilöitä, joiden teksteistä editoija joutuu aina muuttamaan sanat Elämä, Totuus ja Täysillä Kokeva Sielu alkamaan pienillä kirjaimilla.” (Lainaus Aamulehden arkistosta.)
Suomen kieli isolla vai pienellä - mikontalolights.fi
https://mikontalolights.fi › suomen-kieli-isolla-vai-pie...
Kirjoitetaanko suomen kieli isolla? Kyllä, jos tarkoitetaan Suomi-nimisen maan kieltä. Kielet alkavat pienellä alkukirjaimella.
Kielenhuoltopähkinät - Kotimaisten kielten keskus
https://www.kotus.fi/ohjeet/kieli-_ja_nimitestit/kielenhuoltopahkinat
VerkkoKotimaisten kielten keskuksessa (Kotus) huolletaan suomea ja ruotsia sekä tarjotaan kieli- ja nimineuvontaa. Kotuksessa laaditaan sanakirjoja, jotka kuvaavat nykykieltä …