Korvaukset ja maksukatot
https://www.erityisperheet.fi/korvaukset-ja-maksukatotperuskorvaus 40 % alempi erityiskorvaus 65 % - oikeutta erityiskorvaukseen haetaan Kelasta ylempi erityiskorvaus 100 % - oikeutta erityiskorvaukseen haetaan Kelasta Oikeutta lääkkeen erityiskorvaukseen tai kliinisen ravintovalmisteen korvaukseen haetaan Kelasta lääkärin kirjoittamalla B-lausunnolla. Vuosiomavastuu eli lääkekatto
215 Diabetes, muu kuin insuliinihoito - kela.fi
www.kela.fi › laake215Erityiskorvausoikeus voidaan myöntää satunnaisen verensokeriarvon perusteella ainoastaan potilaalle, jolla on selkeät diabeteksen oireet ja satunnainen plasman glukoosipitoisuus (P-gluk) on vähintään 11,1 mmol/l tai satunnainen kokoveren glukoosipitoisuus (B-gluk) on vähintään 10,0 mmol/l.
Erityiskorvaus - Kela
www.kela.fi › yhteistyokumppanit-laakekorvauksetNämä sairaudet määritellään valtioneuvoston asetuksessa. Kela päättää tarkemmin erityiskorvausoikeuksien myöntöperusteista ja antaa sairauksille korvausnumerot. Asiakas saa erityiskorvauksen, jos hänellä on Kelan myöntämä oikeus erityiskorvaukseen ja jos lääkevalmisteelle vahvistettu erityiskorvattavuus on voimassa.
Lääkkeen korvausoikeuden hakeminen - kela.fi
www.kela.fi › laakkeet_erityiskorvausKun Kela myöntää sinulle korvausoikeuden, korvausoikeuden alkamispäiväksi merkitään yleensä se päivä, jolloin B-lausuntosi on saapunut Kelaan. Esimerkki: Jos B-lausuntosi saapuisi Kelaan esimerkiksi 25.10. ja Kela tekisi päätöksen korvausoikeudestasi 15.11., korvausoikeutesi alkamispäiväksi merkittäisiin 25.10. Takautuva erityiskorvaus
Lääkekorvauksen määrä - kela.fi
www.kela.fi › laakkeet_maaraLääkekorvauksen määrä Saat korvausta ostamistasi lääkkeistä sen jälkeen, kun alkuomavastuusi on täyttynyt. Alkuomavastuu on 50 euroa kalenterivuodessa. Korvausta voit saada vain niistä reseptillä ostamistasi lääkkeistä, perusvoiteista ja kliinisistä ravintovalmisteista, joille lääkkeiden hintalautakunta (Hila) on vahvistanut korvattavuuden.