Tehdään likööriä - Omavarainen
www.omavarainen.fi › l › likoorinvalmistusAug 26, 2020 · Teen itse mustaherukkaliköörin aina tällä reseptillä, jonka sain aikoinaan tanskalaisesta kartanosta. Kuvan lasissa on mustaherukkalikööriä vuodelta 2017. 1 kg puhdistettuja marjoja. 1 litra kuivaa valkoviiniä. 700 g sokeria viinimehulitraa kohti. 1 dl maustamatonta alkoholia (HUOM! vahvuus 60%) yhtä 0,75 l pulloa kohti.
Karpalo | Martat
www.martat.fi › marttakoulu › sesongin-ruoka-aineetMarjat. /. Karpalo. Karpalo on soilla kasvava, maanmyötäinen suikertava varpu. Meillä kasvaa kaksi karpalolajia tavallinen eli isokarpalo ( Vaccinium oxycoccus) ja pikkukarpalo ( V. microcarpum ). Isokarpalon marjat ovat halkaisijaltaan 1-1,5,cm ja pikkukarpalon miltei puolta pienemmät.
Karpalokiisseli | Yhteishyvä
yhteishyva.fi › reseptit › karpalokiisseliDec 07, 2004 · Tee suurus sekoittamalla perunajauhot veteen. 1 dl. vettä. 4 rkl. perunajauhoja. 3. Mausta karpalomehu sokerilla ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää suurus ohuena nauhana samalla sekoittaen. Laita kattila takaisin levylle ja kuumenna, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa.