Diagnoosien kirjaaminen potilaskertomukseen on hyvän …
https://www.duodecimlehti.fi/duo98777Laajimmassa käytössä on Maailman terveysjärjestön (WHO) kansainvälinen tautiluokitus ICD-10 (World Health Organisation 2010). Suomessa ICD-10-tautiluokituksen mukaista diagnoosien koodausta on eniten käytetty erikoissairaanhoidon hoitoilmoituksissa ja DRG-tuotteistuksessa (diagnosis related groups), kuolintodistuksissa sekä erilaisissa muissa potilaan terveydentilaa …
Kansainvälinen tautiluokitus - gaz.wiki
gaz.wiki › wiki › fiICD on osa toisiaan täydentävien kansainvälisten luokitusten (WHOFIC) "perhettä" , mukaan lukien kansainvälinen toiminta-, vamma- ja terveysluokitus (ICF), joka keskittyy terveydentilaan liittyviin toiminta -alueisiin (vammaisuuteen). sekä lääketieteellisistä että sosiaalisista näkökulmista sekä ICHI ( International Classification ...
ICD 10 - Tautiluokitus
icd-codes.info/fiVIII - Korvan ja kartiolisäkkeen sairaudet. IX - Verenkiertoelinten sairaudet. X - Hengityselinten sairaudet. XI - Ruuansulatuselinten sairaudet. XII - Ihon ja ihonalaiskudoksen sairaudet. XIII - Tuki- ja liikuntaelinten sekä sidekudoksen sairaudet. XIV - Virtsa- ja sukupuolielinten sairaudet. XV - Raskaus, synnytys ja lapsivuoteus.
Lääketieteen tautiluokitus – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lääketieteen_tautiluokitusLääketieteen tautiluokitus on kansallinen ja kansainvälinen sopimus tautien nimeämisestä ja luokittelusta. Nykyisin sitä ylläpitää maailmanlaajuisesti Maailman terveysjärjestö WHO ja Suomessa STAKES lääkintöhallituksen loputtua. Pohjoismaat koordinoivat sanastoa ja käytäntöjä myös keskenään. Tauteja alettiin luokitella luonnontieteellisen tutkimuksen luokitellessa muitakin eliöitä 1500-luv…