Hyve-etiikka – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Hyve-etiikkaHyve-etiikka on normatiivisen etiikan laji, jonka mukaan moraalissa tärkeintä ovat toimivan henkilön hyveet ja paheet sekä luonne. Hyve-etiikka pyrkii määrittämään ne luonteenpiirteet ja ominaisuudet, joita hyveellisellä ihmisellä on. Hyve-etiikan mukaan hyveet saavat ihmiselämän kukoistamaan. Hyveellä tarkoitetaan hyve-etiikassa käyttäytymistä ja tunteita, taipumusta tuntea ja käyttäytyä tietyllä tavalla tietyssä tilanteessa. Jos esimerkiksi jollakulla on ...
Etiikka: Hyve-etiikka | filosofia.fi
filosofia.fi › fi › ensyklopediaMay 17, 2016 · Olli-Pekka Vainio (julkaistu 17.5.2016) Hyve-etiikka on normatiivisen etiikan suuntaus, joka mukaan tekojen moraalista luonnetta arvioidaan siitä näkökulmasta kuinka moraalisesti ihanteellinen, eli hyveellinen, yksilö toimisi. Hyve-etiikka esitetään usein vaihtoehtona seuraamusetiikalle eli utilitarismille ja sääntöetiikalle eli deontologiselle etiikalle, joissa tarkastelu keskittyy teon seurauksiin tai yleistettävien käskyjen ja sääntöjen noudattamiseen.
Hyve-etiikka – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hyve-etiikkaHyve-etiikka on normatiivisen etiikan laji, jonka mukaan moraalissa tärkeintä ovat toimivan henkilön hyveet ja paheet sekä luonne. Hyve-etiikka pyrkii määrittämään ne luonteenpiirteet ja ominaisuudet, joita hyveellisellä ihmisellä on. Hyve-etiikan mukaan hyveet saavat ihmiselämän kukoistamaan. Hyveellä tarkoitetaan hyve-etiikassa käyttäytymistä ja tunteita, taipumusta tun…
Hyve-etiikan kritiikki feministisen filosofian näkökulmasta
core.ac.uk › display › 198011647Tutkielmassani tutkin Aristoteleen hyve-etiikkaa feministisen filosofian näkökulmasta. Näkökulmani on kriittinen, ja sijoitan omat tutkimukselliset lähtökohtani radikaalifeminismiin. Kritisoin Aristoteleen hyve-eettistä teoriaa eritoten naisten sekä orjien erittäin huonosta asemasta tässä teoriassa. Pyrin osoittamaan, että Aristoteleen hyve-eettinen teoria ei sovellu nykyaikaiseen yhteiskuntaan.
Hyve-etiikan kritiikki feministisen filosofian näkökulmasta
www.utupub.fi › handle › 10024Tutkielmassani tutkin Aristoteleen hyve-etiikkaa feministisen filosofian näkökulmasta. Näkökulmani on kriittinen, ja sijoitan omat tutkimukselliset lähtökohtani radikaalifeminismiin. Kritisoin Aristoteleen hyve-eettistä teoriaa eritoten naisten sekä orjien erittäin huonosta asemasta tässä teoriassa. Pyrin osoittamaan, että Aristoteleen hyve-eettinen teoria ei sovellu nykyaikaiseen yhteiskuntaan.
(DOC) Johdatus hyve-etiikkaan | Olli-Pekka Vainio - Academia.edu
www.academia.edu › 15962495 › Johdatus_hyve-etiikkaanHyve-eetikot käyttävätkin ahkerasti kirjallisuutta ja oikeita henkilöitä moraalisina esimerkkeinä, jotka toiminnallaan konkretisoivat jonkin hyveen tai paheen.19 Hyve- eettinen teorisointi liittyy luontevasti yhteen modernin moraalipsykologian kanssa, joka tutkii esimerkiksi sitä, kuinka 16 Toki vahvemman teorian kannattajat voivat esittää (kuten Aristoteles) että aviorikos on aina väärin, mutta peruste tälle ei ole se, että teko on itsessään aina väärin, vaan että ...