Huumausainerikos Suomessa – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Huumausainerikos_SuomessaHuumausainerikos Suomessa on rikoslaissa määritelty lainvastainen teko. Huumausaineiden hallussapidosta, hankkimisesta, käytöstä, valmistamisesta, kuljettamisesta, kaupasta ja näiden yrittämisestä voidaan rangaista kansallisen lainsäädännön perusteella. Rikoslain 50 luku säädetään viidenlaisista huumausainerikoksista. Rikoslaissa määritellyt toimet muodostavat kuitenkin vain yhden osan Suomen huumausainepolitiikasta, sillä huumerikollisuuteen ei voi vaikuttaa pelkästään ...
Huumaava lääke vaatii valvontaa | Tehy-lehti
www.tehylehti.fi › fi › tyoelamaMar 02, 2016 · Huumausaineet on säilytettävä erillisissä, mahdollisimman murtovarmoissa, lukituissa tiloissa, joihin pääsevät vain huumausaineiden käsittelyyn valtuutetut henkilöt. Niiden kulutusta seurataan pakkauskohtaisella kulutuskortilla, johon kirjataan lääkkeen määrääjä ja antaja, antajan nimike, annetut määrät ja ajankohdat.
KULUTUSSEURANTA | lapinenergiakonttori.fi
lapinenergiakonttori.fi › kulutusseurantaKärjistetetysti sanottuna, jos et voi mitata kulutusta, et voi myöskään vähentää sitä. Kotitaloudessa on yleensä helppo seurata sähkön- ja vedenkulutusta, joten niitä tulisikin seurata säännöllisesti. Lämmönkulutuksen seuraaminen on tapauskohtaista riippuen miten lämpö on tuotettu. Esimerkiksi sähkölämmityksen ollessa lämmitysmuotona, sen kulutusta voi arvioida sähkölaskusta, jolloin se on noin 50% kaikesta kulutetusta sähköenergiasta.
Huumausainevalvonta - Fimea
www.fimea.fi › valvonta › huumausainevalvontaSuomen huumausainelainsäädännön pohjana ovat pääsääntöisesti kansainväliset sopimukset: Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) vuoden 1961 huumausaineyleissopimus ja psykotrooppisia aineita koskeva yleissopimus ( 1971) sekä Wienissä 20. päivänä joulukuuta 1988 huumausaineiden ja psykotrooppisten aineiden laitonta kauppaa vastaan tehty yleissopimus.