Alkoholi - THL
thl.fi › fi › webAlkoholin liikakäyttö on yksi keskeisimmistä terveys- ja kuolleisuuseroja aiheuttavista tekijöistä. Alkoholiin liittyvät kuolemansyyt selittävät kuolleisuuseroja pieni- ja suurituloisten välillä. Miehillä alkoholi selittää kuolleisuuseroista lähes kolmanneksen ja naisilla vajaan viidenneksen. Suurin alkoholikuolleisuuden riski on pitkäaikaistyöttömillä ja työikäisillä eläkeläisillä.
Alkoholinkäyttö Suomessa | Päihdelinkki.fi
paihdelinkki.fi › fi › tietopankkiMar 31, 2022 · Ainoastaan 18-vuotiailla alkoholin käyttö oli vähentynyt vuosien 2017–2019 välillä. Alkoholin käytöstä kysytään myös joka toinen vuosi tehtävässä kouluterveyskyselyssä. Vuoden 2019 kyselyssä tosi humalaan vähintään kerran kuukaudessa ilmoitti juovansa lukiolaisista 18 prosenttia ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoista 27 prosenttia.
Alkoholijuomien käyttö – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Alkoholijuomien_käyttöAlkoholijuomien käyttö on maailmanlaajuisesti yleistä, ja sitä tavataan kaikenlaisissa kulttuureissa teollisuusyhteiskunnista metsästäjä-keräilijöihin. Oluen, viinin ja viinojen valmistus on keksitty jo varhain eri kulttuureissa. Alkoholijuomat ja niihin liittyvät perinteet ovat usein eri kansakuntien kulttuureiden tärkeitä osia ja kuuluvat erityisenä osana juhliin ja tapahtumiin. Koska alkoholijuomat sisältävät etanolia, niiden jatkuva, runsas käyttö voi aiheuttaa lukuisia ...
Alkoholilainsäädäntö maittain – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › AlkoholilainsäädäntöRikoslaissa kuitenkin määritellään, että "jokainen, joka vaarantaa toisen henkilön terveyden tarkoituksellisesti ja häikäilemättömästi toimittamalla tai tarjoamalla alkoholia taikka sallimalla alkoholin toimittaminen tai tarjoaminen alaikäiselle (määriteltynä alle 18-vuotiaalle) niin, että alkoholin vahingollinen vaikutus olisi tietty tai todennäköinen, voidaan rangaista sakolla ja enintään yhden vuoden vankeudella".