sinä etsit:

aerobinen kestävyys

Aerobinen liikunta – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Aerobinen_liikunta
Aerobinen liikunta. Aerobinen liikunta on fyysistä liikkumista, jossa keho tuottaa ravintoaineista lihastyön vaatimaa energiaa hapen avulla (eli aerobisesti). Aerobista liikuntaa on kestävyysliikunta, joka pitää yllä ja parantaa kestävyyskuntoa.
Juoksijan kestävyysharjoittelu Osa 1 - Marko Kuoppasalmi
https://www.markokuoppasalmi.fi › blog › juoksijan-k...
Aerobinen kestävyysharjoittelu on oma taiteenlajinsa ja kehittyminen siinä tapahtuu säännöllisen harjoittelun sekä nousujohteisesti kovenevien treenien ...
Kestävyysharjoittelu - lue kaikki kestävyydestä - Juoksija-lehti
https://juoksija.fi › avainsana › kestavyysharjoittelu
Kestävyysharjoittelu rakentuu rauhallisen aerobisen harjoittelun varaan, joka kehittää pitkällä tähtäimellä hengitys- ja verenkiertoelimistöä.
Kestävyyttä eri tehoalueilla Osa 1 - Trainer4You
https://www.trainer4you.fi › blogi › kestavyytta-eri-te...
Aerobinen ja anaerobinen kynnys sekä maksimaalinen hapenottokyky ovat eri rasitustasojen raja-arvoja. Näitä ominaisuuksia käytetään hyödyksi harjoittelussa, ...
Terveyskunnon eri osa-alueet - Terveysverkko
https://www.terveysverkko.fi/tietopankki/...
WebKestävyysharjoittelu parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa sekä lihasten aerobista aineenvaihduntaa. Parempi aerobinen kestävyys pienentää riskiä sairastua sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksiin sekä …
Kestävyysharjoittelu ja sen äärimmäinen haastaja: Marathon
https://www.personaltrainingstudio.fi › kestavyysharjo...
Peruskestävyys – Aerobinen pohja kaikelle. Peruskestävyys on muiden kestävyyden muotojen kehittymisen perusta. Se tarkoittaa elimistön kykyä työskennellä ...
Aerobinen ja anaerobinen liikunta | Terve.fi
https://www.terve.fi/artikkelit/aerobinen-ja...
Aerobinen kynnys tarkoittaa sitä tehoa tai sykettä, jolla lihasten ja veren maitohappopitoisuus alkaa ensimmäisen kerran kohota perustasostaan. Aerobisella kynnyksellä veren maitohappopitoisuus on …
Kestävyyskunto - UKK-instituutti
https://ukkinstituutti.fi › ... › Kunnon osa-alueet
Liikkumalla terveyttä -asiantuntijavideo: Kestävyysliikunta ja aerobinen kunto. ... Arkiliikunta on hyvä tapa kehittää kestävyyttä.
AEROBISEN KESTÄVYYDEN HARJOITUSMENETELMÄT JA
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/...
Web3 AEROBINEN KESTÄVYYS 16 3.1 Aerobisen kestävyyden osa-alueet 16 3.2 Aerobiseen kestävyyssuorituskykyyn vaikuttavia tekijöitä 20 3.3 Aerobisen kestävyyden …
Kestävyysharjoittelun suuropas
https://www.elixia.fi/magazine/harjoittelu/...
WebAerobisessa liikunnassa lihakset saavat tarpeeksi happea (O2) lihastyön tekemiseen. Pitkäkestoisessa urheilussa, kuten juoksussa, pyöräilyssä ja uinnissa, vaaditaan suurta …
Ikääntymiseen liittyvät fysiologiset muutokset ja ...
www.kaypahoito.fi › nix01182
Oct 15, 2015 · Aerobinen kestävyys. Kardiorespiratorinen kunto pienenee noin 1 % vuodessa 20–30 ikävuoden jälkeen. Iän mukana tapahtuvaa suorituskyvyn pienenemistä voidaan hidastaa, mutta sitä ei voida estää kovallakaan harjoittelulla. Absoluuttisesti eniten pienenee runsaasti harjoitelleiden aerobinen kestävyys. «Tanaka H, Seals DR.
kestävyys - Peda.net
https://peda.net › ...
Aerobisen kynnyksen jälkeen siis lihasten ja veren maitohappopitoisuus alkaa ensimmäisen kerran kohota. Eri henkilöillä aerobinen kynnys ylitetään eri tehoilla ...
Aerobinen ja anaerobinen liikunta - Terve.fi
https://www.terve.fi › artikkelit › aerobinen-ja-anaero...
Aerobinen kynnys tarkoittaa sitä tehoa tai sykettä, jolla lihasten ja veren maitohappopitoisuus alkaa ensimmäisen kerran kohota ...
Aerobinen liikunta – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Aerobinen_liikunta
Aerobinen liikunta on fyysistä liikkumista, jossa keho tuottaa ravintoaineista lihastyön vaatimaa energiaa hapen avulla (eli aerobisesti). Aerobista liikuntaa on kestävyysliikunta, joka pitää yllä ja parantaa kestävyyskuntoa. Tällä tarkoitetaan elimistön aerobista eli sydän-, hengitys- ja verenkiertojärjestelmän toimintakykyä. Aerobista eli kestävyyskuntoa kehittäviä liikuntalajeja ovat muun muassa kävely, juoksu, erilaise…
AEROBINEN KUNTO JA KESTÄVYYS - Fitness Decathlon
www.fitnessdecathlon.fi › aerobinen-kunto-ja-kestavyys
KESTÄVYYSHARJOITTELU – AEROBINEN KUNTO JA KESTÄVYYS. Kestävyyskuntoa harjoittamalla jaksaa paremmin, liikkuu turvallisemmin ja oppii sinnikkyyttä. Kun harjoitellaan kestävyyttä, keho ja mieli alkavat väsyä rasituksesta.
Kestävyyskunto - UKK-instituutti
ukkinstituutti.fi › fyysinen-kunto › kunnon-osa
Mitä Elimistössä tapahtuu Kestävyysliikunnan aikana?
Kestävyysharjoittelu – Aerobinen kunto ja kestävyys - Fitness …
https://www.fitnessdecathlon.fi/aerobinen-kunto-ja-kestavyys
WebKESTÄVYYSHARJOITTELU – AEROBINEN KUNTO JA KESTÄVYYS. Kestävyyskuntoa harjoittamalla jaksaa paremmin, liikkuu turvallisemmin ja oppii sinnikkyyttä. Kun …
Ikääntymiseen liittyvät fysiologiset muutokset ja liikuntaharjoittelu
https://www.kaypahoito.fi/nix01182
Aerobinen kestävyys Kardiorespiratorinen kunto pienenee noin 1 % vuodessa 20–30 ikävuoden jälkeen. Iän mukana tapahtuvaa suorituskyvyn …
Kestävyyttä eri tehoalueilla Osa 1 — Trainer4You
www.trainer4you.fi › blogi › kestavyytta-eri
Aerobinen osa voidaan jakaa kolmeen eri osa-alueeseen harjoitustehon perusteella. Aerobisen kestävyyden osa-alueet ovat peruskestävyys (PK), vauhtikestävyys (VK) ja maksimikestävyys (MK). Anaerobisen kestävyyden osa-aluetta kutsutaan nopeuskestävyydeksi (NK).
Aerobinen kestävyys: ominaisuudet, edut ja esimerkkejä
https://fi1.warbletoncouncil.org/resistencia-aerobica-11285
WebAerobinen kestävyys on yksilön kyky kehittää keski- tai korkean intensiteetin fyysisiä aktiviteetteja pitkään, prosessi, johon liittyy hapen kulutus. Jos henkilö tukee …
Nyt nousee kestävyyskunto! Kolmen kuukauden ohjelma - Fit
https://www.fit.fi › treeni › nyt-nousee-kestavyyskunt...
Anaerobinen kestävyys taas tarkoittaa sitä, että jaksat tehdä lyhytkestoisia, intensiivisiä treenipätkiä, kuten juoksuspurtteja tai mäkivetoja, ...
Aerobinen ja anaerobinen liikunta | Terve.fi
www.terve.fi › artikkelit › aerobinen-ja-anaerobinen
Nov 14, 2009 · Huonokuntoisella liikkujalla anaerobinen kynnys voi olla alle 70 – 80 % maksimisykkeestä, kun taas hyvin harjoitelleella kestävyysurheilijalla kynnys saattaa olla jopa 90 % maksimisykkeestä. Harjoittelua, jota toteutetaan aerobisen ja anaerobisen kynnyksen välissä, kutsutaan vauhtikestävyysharjoitteluksi.