Yliopistolla on myös muutamia väitösviittoja, joiden alle puetaan tumma puku. Viittoja voi varata Porthanian vahtimestarilta (puhelin 02941 22561). Ulkomainen vastaväittäjä voi halutessaan käyttää oman yliopistonsa viittaa tai lainata Helsingin yliopiston viitan.
WebMaan johtava oikeustieteellinen tutkimus- ja koulutusyksikkö. Oikeustieteellisen tiedekunnan perustehtävänä on tuottaa kansainvälisesti korkeatasoisen tutkimuksen ja …
WebMyös tilaisuuden etenemisestä on hyvä keskustella etukäteen, jotta tilaisuudessa voidaan keskittyä itse asiaan. Koko väitöstilaisuuden kulku ja esimerkiksi pukeutumiseen ja …
WebKuvaus Vastaväittäjänä toimiminen Kaarina Marjasen väitöstutkimuksesessa: "The Belly-Button Chord. Connections of pre- and postnatal music education with early mother-child …
Väitöstilaisuus on satojen vuosien aikana muokkautunut akateeminen perinne. Tässä ohjeessa on kerrottu väitöstilaisuuteen liittyvistä muodollisuuksista ja protokollasta. Se, kuinka tarkasti traditioita noudatetaan on paljolti kiinni väittelijästä ja kustoksesta.
Väitöstilaisuuden voi Helsingin yliopistossa järjestää joko perinteisenä saliväitöksenä tai etäyhteyksin toteutettavana väitöksenä. Väittelijä ja kustos valitsevat väitöksen toteutustavan keskusteltuaan asiasta vastaväittäjän ja tiedekunnan edustajan / edustajien kanssa.
Kun väitöstilaisuus on pidetty ja tarvittavat lausunnot saatu, tiedekuntaneuvosto hyväksyy ja arvostelee väitöskirjan asteikolla hylätty, hyväksytty ja kiittäen hyväksytty. Arvostelun pohjana käytetään vastaväittäjän, esitarkastajien ja arvosanalautakunnan lausuntoja.
WebKaikkien arvosanalautakunnan jäsenten on aina oltava läsnä väitöstilaisuudessa. Väitöstilaisuus voidaan järjestää aikaisintaan 3 viikon kuluttua väittelyluvan …
WebVäitöskirjatutkijan pitkä projekti huipentuu Helsingin yliopistossa julkiseen väitöstilaisuuteen, jossa väittelijä puolustaa tutkimustaan yleisön edessä. Väittelemisen …
WebAjankohtaista. Selaa ja lue uusimpia uutisia, tiedotteita ja puheita. Tutkimus avaa uusia näkökulmia ihmisen kasvuun, kehitykseen, oppimiseen ja vuorovaikutukseen. Me …
Väitöskirjatutkijan pitkä projekti huipentuu Helsingin yliopistossa julkiseen väitöstilaisuuteen, jossa väittelijä puolustaa tutkimustaan yleisön edessä.
WebVäitöskirjan tulee täyttää yhdenvertaiset tieteelliset kriteerit. Sen tulee a) sisältää uutta tieteellistä tietoa, b) osoittaa väittelijän kriittistä ajattelua, c) osoittaa oman tieteenalan …
Esitarkastajat nimetään aina väittelijän kotitiedekunnan ja pääsääntöisesti myös Helsingin yliopiston ulkopuolelta. Esitarkastajan tulee olla professori, dosentti tai tohtori, jolla on vastaavat tieteelliset ansiot. Väittelijän seurantaryhmän jäsen ei voi toimia esitarkastajana.