sinä etsit:

Virtsanäyte säilytys

Virtsanäyte kotona - Terveyskirjasto
https://www.terveyskirjasto.fi › snk05090
Keräysastioissa käytetään tutkimuksesta riippuen erilaisia säilytysaineita. Siksi astia pitää saada laboratoriosta, eikä virtsaa voida kerätä ...
ALBUMIININ JA KREATINIININ SUHDE VIRTSASTA - Fimlab
https://fimlab.fi/potilasohje/albumiinin-ja-kreatiniinin-suhde-virtsasta
VerkkoSäilytys. Säilytä näyteputki tarvittaessa viileässä, mieluiten jääkaappilämpötilassa (+2 ºC – +8 ºC). Näyte säilyy viikon jääkaapissa eikä se saa jäätyä. Toimita näyte …
VIRTSAN KEMIALLINEN SEULONTA - Fimlab
https://fimlab.fi/tutkimus/6337
Poikkeustilanteissa 4 ml putki. Vähimmäisnäytemäärä 10 ml putkessa on 6ml ja 4 ml putkessa 3 ml. Pienemmät näytemäärät tulee laittaa …
Ohjeet kotona otettaville näytteille – NordLab
https://www.nordlab.fi/potilaille/laboratoriossa-asionti/...
VerkkoU-BaktVi tutkimusta varten otettu virtsanäyte säilyy 24 tuntia. Säilöntäaineettomaan Z-putkeen otettu näyte tulee säilyttää jääkaapissa. Kemiallista seulontaa varten (U …
Virtsanäyte kotona - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › snk05090
Sep 30, 2021 · Virtsanäyte tarvitaan useimmiten bakteerien osoittamista tai virtsan mikroskooppitutkimusta varten (ks. Virtsanäytteet ). Näyte voidaan ottaa myös kotona, kun laboratoriosta on annettu näytteenottotarvikkeet ja selkeät ohjeet (mieluiten kuvalliset) sen ottamisesta, säilyttämisestä ja kuljettamisesta laboratorioon.
Virtsanäyte kotona - Terveyskirjasto
https://www.terveyskirjasto.fi/snk05090
Virtsanäytteet ). Näyte voidaan ottaa myös kotona, kun laboratoriosta on annettu näytteenottotarvikkeet ja selkeät ohjeet (mieluiten kuvalliset) sen ottamisesta, säilyttämisestä ja kuljettamisesta laboratorioon. Yleensä tarvitaan ns. puhtaasti …
Virtsanäyte -potilasohje - Terve.fi
https://www.terve.fi › artikkelit › virtsanayte-potilasohje
Kun näyte otetaan kotona, tulee säilytysastia säilyttää jääkaapissa (max neljä tuntia), mutta varottava, että virtsa ei pääse jäätymään. Tarkastajalääkäri on ...
Virtsanäyte -potilasohje | Terve.fi
www.terve.fi › artikkelit › virtsanayte-potilasohje
Virtsasta voidaan tutkia esimerkiksi bakteerit, veri, valkuaisaineet ja sokeri. Yhä useamman taudin seuranta voidaan tehdä virtsan tutkimisen avulla. Virtsanäyte otetaan ns. keskivirtsanäytteenä (PLV) ja yleensä aamulla tai kun virtsa on ollut yli neljä tuntia virtsarakossa.
HUSLAB - Potilasohjeet
https://huslab.fi/ohjekirjan_liitteet/potilasohjeet/virtsanaytteet_ja_virtsan...
VerkkoPotilasohjeet. Ohjeita laboratoriotutkimuksiin tulevalle (urologia) Virtsanäytteenotto-ohjeet, Youtube-videot.
VIRTSANÄYTTEIDEN OTTO LABORATORIOTUTKIMUKSIA ...
https://www.epshp.fi › files › 4.1_Virtsanaytteid...
Virtsanäytteen perustutkimuksiin tarkoitetut putket ja tutkimusten säilyvyys. Page 2. TYÖOHJE. 2/9. Virtsanäytteiden otto laboratoriotutkimuksia varten.
VIRTSAN PERUSTUTKIMUKSET - Fimlab
https://fimlab.fi/tutkimus/6329
Näytteen säilytys, kuljetus ja esikäsittely. Säilöntäaineellisessa putkessa näyte säilyy huoneenlämmössä 2 vrk. Kuljetus huoneenlämmössä. …
Virtsanäytteet - SYNLAB Suomi
www.yml.fi › laboratoriokasikirja › virtsanaytteet
May 10, 2023 · Virtsanäytteet. Laboratoriokäsikirjastamme löytyvät tiedot tutkimukseen tarvittavasta näytteenlaadusta, säilytyslämpötilasta ja säilytysajasta. Näytteenoton tai näytteiden vastaanoton yhteydessä merkitään lähetteeseen tai tutkimuspyyntöön tutkimuksesta riippuen esitiedot: näytteenottotapa, näytteenottoaika, näytteen ...
Virtsanaytteenotto-kotona.pdf - SYNLAB
https://www.synlab.fi › uploads › 2021/04 › Vi...
Virtsanäytteenotto kotona potilasohje ... Vakioidusta näytteestä (virtsan rakkoaika, ottotapa, säilytys) saadaan luotettavin tulos.
Ohjeet kotona otettaville näytteille - NordLab
https://www.nordlab.fi › ... › Valmistautuminen
Näytteen säilyvyys. Näytteet voi säilyttää kotona jääkaapissa (+4 C) ja voit tuoda kaikki näytteet kerralla laboratorioon. Näytteet tulee toimittaa ...
Virtsanäytteet - SYNLAB Suomi
https://www.yml.fi › laboratoriokasikirja › virtsanaytteet
Virtsanäytteet. Laboratoriokäsikirjastamme löytyvät tiedot tutkimukseen tarvittavasta näytteenlaadusta, säilytyslämpötilasta ja säilytysajasta.
Virtsanäytteet - Terveyskirjasto
https://www.terveyskirjasto.fi/snk02040
Virtsanäytteet. Virtsanäytteet kertovat munuaisten, virtsateiden ja virtsarakon sairauksista. Joidenkin virtsatutkimusten avulla voidaan tutkia myös ns. …
VIRTSANÄYTTEENOTTO KOTONA U KemSeul (KL 1881), U - SYNLAB
www.synlab.fi › wp-content › uploads
VIRTSANÄYTTEENOTTO KOTONA. U –KemSeul (KL 1881), U–BaktVi (KL 1155), U -Tutk-1 (3268), U -Tutk-2 (KL 3269) Virtsan perustutkimuksia käytetään tutkittaessa munuaissairauksia sekä alempien virtsateiden infektioita. Vakioidusta näytteestä (virtsan rakkoaika, ottotapa, säilytys) saadaan luotettavin tulos. Näytteenottovälineet.
VIRTSANÄYTTEENOTTO KOTONA: NAISET JA TYTÖT
https://huslab.fi › potilasohjeet › virtsanaytteeno...
Paina näyteputki korkki edellä neulaa vasten, kunnes virtsa suihkuaa putkeen. Odota, kunnes virtsasuihku lakkaa ja ota putki pois vetämällä sitä varovasti ...
Virtsanäytteen anto-ohje
https://hoito-ohjeet.fi › OhjepankkiVSSHP › Vi...
Aamun ensimmäinen virtsanäyte tai sitä seuraava vähintään neljä tuntia rakossa ollut virtsa soveltuu parhaiten virtsateiden sairauksien perusnäytteeksi. Oireita ...
Virtsanäytteet - SYNLAB Suomi
https://www.yml.fi/laboratoriokasikirja/virtsanaytteet
Virtsanäyte tulee toimittaa tutkittavaan laboratorioon mahdollisimman pian näytteenoton jälkeen. Säilöntäaineelliseen putkeen siirretty näyte (U -Solut, U …
VIRTSANÄYTTEENOTTO KOTONA: NAISET JA TYTÖT
https://huslab.fi/ohjekirjan_liitteet/potilasohjeet/virtsanayttee…
VerkkoOhje laboratorioon tulevalle HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI 2018.03 P-85-10-040-FIN 1 VIRTSANÄYTTEENOTTO KOTONA: NAISET JA TYTÖT Ennen …
Virtsanäytteet - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › snk02040
Sep 30, 2021 · Virtsanäytteet. Laboratoriotutkimusten tulkinta. 30.9.2021. Terveydenhuollon erikoislääkäri Hannaleena Eerola. Virtsanäytteet kertovat munuaisten, virtsateiden ja virtsarakon sairauksista. Joidenkin virtsatutkimusten avulla voidaan tutkia myös ns. yleissairauksia, jotka eivät rajoitu munuaisiin.