Viinipulloja voikin säilyttää myös huoneenlämmössä, kunhan varasto on pimeä ja tärinätön ja sen lämpötila pysyy tasaisena. Viinien kannalta ihanteellisissa olosuhteissa lämpötila on 10–15 astetta läpi vuoden ja ilma on kostea.
VerkkoTarjoa juomat mieluummin hieman viileinä kuin lämpiminä, sillä lämpötila kohoaa nopeasti lasissa. Muista kuitenkin, että viini menettää makuominaisuuksiaan, jos se tarjoillaan liian …
VerkkoEsimerkiksi valkoviinin täydellinen lämpötila on 5–14 °C, kun taas punaviinin täydellinen lämpötila voi vaihdella 12 °C:sta aina 18 °C:seen saakka. Jotta oikea tarjoilulämpötila olisi …
VerkkoMitä yksinkertaisempi viini, sitä viileämpi lämpötila. Mitä täyteläisempi ja korkealaatuisempi viini on, sitä lämpimämpää se saa olla. On hyvä myös ottaa huomioon pullon säilytys tarjoilun välissä. Lasissa viini lämpenee …
VerkkoJääkaapin lämpötilalla on vaikutusta viinin säilyvyyteen. Valkoviineille suositellaan optimaalisesti kylmempää säilytyslämpötilaa, kun taas punaviineille hiukan lämpimämpää. …
VerkkoJääkaapin lämpötilalla ei ole merkitystä viinin säilytyksessä. Kyllä on. Viinien kohdalla on eroja. Valkoviineille suositellaan optimaalisesti kylmempää ja punaviineille lämpimämpää. Hyvä lämpötila valkoviinille on 6-8 astetta, …
Kun viini on tarkoitus juoda kuukauden sisällä ostohetkestä, ei säilytyspaikalla ole juurikaan väliä. Suoraa auringonvaloa kannattaa kuitenkin välttää ...
Jos taas viinin kehittyminen on säilytyksen pääasia, voi lämpötila olla jopa 20 astetta. Kauaa viiniä ei tosin voi tässä lämpötilassa säilyttää. Viini kestää vettä paremmin kylmyyttä, mutta liian kylmä säilytystila (-4:stä -8 asteeseen) voi räjäyttää pullon.
Vinkit viinin säilytykseen: Tasainen lämpötila > Mieluimmin viileä kuin lämmin lämpötila; Ei valoisassa paikassa; Luonnonkorkkiviinit säilytetään vaakatasossa; Kierrekorkkiviinejä ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen säilytykseen; Tarjoilulämpötilat: Punaviini 16-18 °C
Tarjoilulämpötilat:Punaviini 16-18 °CLaita huoneenlämpöinen punaviini noin puolituntia ennen tarjoilua jääkaappiin. Tällöin se saavuttaa tavoitellun lämpötilan. Nuoret ja kevyet punaviinit voi tarjoilla hieman viileämpinä. Valko/Roseeviini 10-12 °CLaita huoneenlämpöinen valko/roseeviini kaksi tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin.
VerkkoVinkit viinin säilytykseen: Tasainen lämpötila > Mieluimmin viileä kuin lämmin lämpötila Ei valoisassa paikassa Luonnonkorkkiviinit säilytetään vaakatasossa Kierrekorkkiviinejä ei …
Verkko– Viinin säilyvyyteen vaikuttaa auringonvalon ja liiallisen lämmön lisäksi kylmyys, sillä väärä lämpötila suuntaan tai toiseen on viinille haitaksi. Viiniä ei kannata jättää esimerkiksi …
Loppujen lopuksi viinin laatu määrittelee sen oikean tarjoilulämpötilan. Mitä yksinkertaisempi viini, sitä viileämpi lämpötila. Mitä täyteläisempi ja korkealaatuisempi viini on, sitä lämpimämpää se saa olla. On hyvä myös ottaa huomioon pullon säilytys tarjoilun välissä.
Tarjoa juomat mieluummin hieman viileinä kuin lämpiminä, sillä lämpötila kohoaa nopeasti lasissa. Muista kuitenkin, että viini menettää makuominaisuuksiaan, jos se tarjoillaan liian kylmänä. Juomien tulisi saavuttaa tarjoilulämpötilansa tasaisen rauhallisesti.
Aina ei ole mahdollista investoida kellariin tai viinikaappiin. Viinipulloja voikin säilyttää myös huoneenlämmössä, kunhan varasto on pimeä ja tärinätön ja sen lämpötila pysyy tasaisena. Viinien kannalta ihanteellisissa olosuhteissa lämpötila on 10–15 astetta läpi vuoden ja ilma on kostea. Luonnonkorkin … Näytä lisää
VerkkoTarjoilulämpötilat:Punaviini 16-18 °CLaita huoneenlämpöinen punaviini noin puolituntia ennen tarjoilua jääkaappiin. Tällöin se saavuttaa tavoitellun lämpötilan. Nuoret ja kevyet …