sinä etsit:

Viikonpäivät isolla vai pienellä

Käytännön ohjeita alkukirjaimen valintaan - Kielikello
https://www.kielikello.fi/-/kaytannon-ohjeita-alkukirjaimen-valintaan
Web• Virkkeen ensimmäinen sana kirjoitetaan isolla alkukirjaimella (myös silloin, kun ensimmäisenä sanana on muuten pienellä kirjoitettava nimen etuliite, esim. af tai von). …
Alkukirjain: juhla- ja merkkipäivien nimet
http://www.kielitoimistonohjepankki.fi › ohje
Viikonpäivien ja kuukausien tavoin myös juhla- ja merkkipäivien nimet ... Kuvaileva sana kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella ja erisnimi isolla:.
Käytännön ohjeita alkukirjaimen valintaan - Kielikello
www.kielikello.fi › - › kaytannon-ohjeita
Kysytyimpiä alkukirjainta koskevia kysymyksiä on, kirjoitetaanko sana Internet isolla vai pienellä alkukirjaimella. Suositus on edelleen isolla, perusteluna se, että kyseessä on tietyn tietoliikennejärjestelmän nimi. Ohje on entisellään, vaikka joissain tiedotusvälineissä sana kirjoitetaan systemaattisesti pienellä.
Iso ja pieni alkukirjain
http://www04.edu.fi › suomeaolehyva › harjot
1, Viikonpäivät, juhlapäivät ja kuukaudet: tiistai, juhannus, vappu, kiirastorstai, pääsiäinen, marraskuu ; 2, Kielet ja kansallisuudet: saamen kieli, ...
Erisnimi - Wikipedia
https://fi.wikipedia.org › wiki › Erisnimi
Näitä ovat kielten, samoin kuin kuukausien, viikonpäivien ja vuotuisten juhlapäivien nimet, jotka kirjoitetaan muun muassa suomessa ja ruotsissa pienellä, ...
Ei kai kirjoiteta jo Englanniksi? - Kotimaisten kielten keskus
https://www.kotus.fi › nyt › uutistekstit › uutiskirjeet
kuukausien, viikonpäivien ja vuotuisten juhlapäivien nimet alkavat pienellä kirjaimella, mutta englanniksi isolla. Suomeksi siis kirjoitetaan syyskuu, lauantai ...
Iso vai pieni alkukirjain? - Peda.net
https://peda.net › ...
Pääsääntö on, että erisnimet kirjoitetaan isolla ja yleisnimet pienellä alkukirjaimella. ... Viikonpäivät, kuukaudet ja juhlapäivät
Viisi yleisintä alkukirjainvirhettä - Ei oo totta
https://eioototta.fi › viisi-yleisinta-alkukirjainvirhetta
Suomessa viikonpäivät, kuukaudet ja juhlat kirjoitetaan pienellä – myös silloin, kun niihin sisältyy henkilönnimi. Ei siis näin: Viikon päästä ...
Viisi yleisintä alkukirjainvirhettä - Ei oo totta
https://eioototta.fi/viisi-yleisinta-alkukirjainvirhetta
3) Viikonpäivät, kuukaudet ja juhlat. Älä koskaan ota englannin kielestä mallia suomen kielioppiin. Menet nimittäin metsään. Suomessa viikonpäivät, kuukaudet …
Iloista pääsiäistä vai Iloista Pääsiäistä? - Käännöstoimisto ...
aproposlingua.fi › paasiainen-pienella-vai-isolla
Apr 9, 2020 · Pääsiäisen vietto on jo alkanut viime viikon sunnuntaina, kun palmusunnuntai aloitti pääsiäisviikon. Pääsiäisviikkoa kutsutaan myös hiljaiseksi viikoksi, jonka jokaisella päivällä on oma lempinimi. Vaikka hiljaisen viikon päivien nimet vaihtelevat eri murrealueilla, on niille yhteistä allitteraatio eli alkusointu.
Isot alkukirjaimet | WordDive Grammar
https://www.worddive.com › ... › Englannin kielioppi
Englannin kielessä isoja alkukirjaimia käytetään pääosin samalla tavalla kuin suomessa. · Suomen kielestä poiketen viikonpäivät ja kuukausien nimet kirjoitetaan ...
Asiaa isoilla kirjaimilla - Kielikello
https://www.kielikello.fi/-/asiaa-isoilla-kirjaimilla
WebAsiaa isoilla kirjaimilla. Ensi silmäykseltä niinkin yksinkertaiselta vaikuttava kysymys kuin se, kirjoitetaanko jokin sana isolla vai pienellä alkukirjaimella, on kielenkäyttäjien …
Isolla vai pienellä – miten suomalaiset merkkipäivät ...
blog.kuulu.fi › miten-kirjoitetaan-suomalaiset
Jan 9, 2022 · Hyvä muistisääntö on, että suomen kielessä juhlapyhät kirjoitetaan lähtökohtaisesti aina pienellä alkukirjaimella. Käytäntö koskee sekä vanhoja kirkollisia pyhiä adventista ja joulusta pääsiäiseen että uudempia merkkipäiviä, kuten ystävänpäivää ja naistenpäivää.
Iso vai pieni alkukirjain? - Peda.net
https://peda.net/id/4c61a820472
WebPääsääntö on, että erisnimet kirjoitetaan isolla ja yleisnimet pienellä alkukirjaimella. Virkkeen alussa on aina iso alkukirjain. ERISNIMET ISOLLA Henkilönnimet, jumal- ja …
Iso ja pieni alkukirjain - Finnish National Agency for Education
www04.edu.fi/suomeaolehyva/harjot/soh2-11b-gr.htm
Web1: Viikonpäivät, juhlapäivät ja kuukaudet: tiistai, juhannus, vappu, kiirastorstai, pääsiäinen, marraskuu: 2: Kielet ja kansallisuudet: saamen kieli ...
Kielitoimiston ohjepankki
www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/160
WebKoko ohje. Suurin osa juhla- ja merkkipäivien nimityksistä on yleissanoja, eli ne kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella. Myös vieraskielisten juhlapäivien nimet kirjoitetaan suomen …
Isolla vai pienellä – miten suomalaiset merkkipäivät kirjoitetaan?
https://blog.kuulu.fi/miten-kirjoitetaan-suomalaiset-merkkipaivat
Ei sääntöä ilman poikkeusta. Liputus- ja merkkipäivät, joiden nimeen sisältyy erisnimi, kirjoitetaan aina isolla alkukirjaimella, kuten Mikael Agricolan päivä. Lisäksi jos …
Käytännön ohjeita alkukirjaimen valintaan - Kielikello
https://www.kielikello.fi › kaytannon-ohjeita-alkukirja...
Virkkeen ensimmäinen sana kirjoitetaan isolla alkukirjaimella (myös silloin, kun ensimmäisenä sanana on muuten pienellä kirjoitettava nimen etuliite, ...
2. Alkukirjain - Peda.net
https://peda.net/id/7a7f7262aab
WebVirke alkaa isolla alkukirjaimella. ... Yleisnimet kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella. Yleisnimiä: viikonpäivät ja kuukaudet maanantai, kesäkuu; juhlapäivät joulu, …
Iso vai pieni alkukirjain? - Peda.net
peda.net › id › 4c61a820472
Pääsääntö on, että erisnimet kirjoitetaan isolla ja yleisnimet pienellä alkukirjaimella. Virkkeen alussa on aina iso alkukirjain. ERISNIMET ISOLLA. Henkilönnimet, jumal- ja taruolentojen nimet, lemmikkien nimet. Matti Yrjänä Joensuu, Iivana Julma. Isä, Herra, Vapahtaja, Akhilles, Ahti.
Kielitoimiston ohjepankki
www.kielitoimistonohjepankki.fi › ohje › 160
Koko ohje. Suurin osa juhla- ja merkkipäivien nimityksistä on yleissanoja, eli ne kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella. Myös vieraskielisten juhlapäivien nimet kirjoitetaan suomen kielessä yleensä pienellä alkukirjaimella, kun ne eivät ala erisnimellä: aselevon päivä (Ranskassa 11.11.)
Ei kai kirjoiteta jo Englanniksi? - Kotimaisten kielten keskus
https://www.kotus.fi/nyt/uutistekstit/uutiskirjeet/kielikuulumisia-uutiskirjeiden...
WebSuomeksi kirjoitettaessa esim. kuukausien, viikonpäivien ja vuotuisten juhlapäivien nimet alkavat pienellä kirjaimella, mutta englanniksi isolla. Suomeksi siis kirjoitetaan syyskuu, …