Paljonko on liikaa? - Kohtuullisesti
www.kohtuullisesti.fi › kohtuukayton-rajatYksilölliset erot. Tarkkoja rajoja alkoholin kulutuksen suhteen on vaikea antaa, koska paino vaikuttaa alkoholin imeytymiseen. Alkoholi ei tunne sukupuolien välistä tasa-arvoa: naiset humaltuvat samasta määrästä alkoholia miehiä helpommin, sillä miehillä on enemmän vettä kehossa, jolloin alkoholi lantraantuu suurempaan nestemäärään.
Alkoholin riskirajat | Alko
www.alko.fi › vastuullisesti › alkoholi-ja-terveysAlkoholin riskirajat alkoholiannoksien mukaan. Alkoholin käytön korkean riskin rajaksi on arvioitu miehillä 6 – 7 annosta päivässä tai 23–24 annosta viikossa. Naisilla vastaava määrä on 5 – 6 annosta päivässä tai 12–16 annosta viikossa. Nämä luvut katsotaan jo hälytysrajaksi, jolloin alkoholinkäyttöön on viimeistään ...
Suositukset
https://www.kaypahoito.fi/suositukseKäypä hoito -suositukset ovat riippumattomia, tutkimusnäyttöön perustuvia kansallisia hoitosuosituksia. Voit selata suosituksia aihepiireittäin valitsemalla aihepiirin valikosta, rajata suositusten otsikkolistaa kirjoittamalla nimen alkuosan tai käyttää sivun oikeassa yläreunassa olevaa hakua kaikkien sisältöjen etsimiseen.
Ravitsemussuositukset - THL
thl.fi › fi › webKäypä hoito -suositukset. Eri järjestöjen sivuilta löytyvät terveyden edistämiseen ja monien eri sairauksien hoitoon tai ennaltaehkäisyyn liittyvät ravitsemussuositukset, jotka voivat erota yleisistä ravitsemussuosituksista. Muita suosituksia ja päätöksiä. Sosiaali- ja terveysministeriö. Joukkoruokailun kehittäminen Suomessa.
Alkoholin käytön uudet riskirajat yllättävät | ET
www.etlehti.fi › artikkeli › terveysJan 01, 2016 · Alkoholin riskikäytön rajoja on alennettu. Haitat saattavat lisääntyä naisilla merkittävästi 12 annoksesta viikossa. Kohtalaisen riskin raja kulkee jo seitsemässä viikkoannoksessa. Alkoholiongelmaisen hoidon Käypä hoito -suositusta on päivitetty. Aiemmassa suosituksessa korkean riskin tasoksi naisille oli määritelty 16 annosta ...
Uudet ruokasuositukset: vähemmän suolaa ja punaista ...
https://yle.fi/uutiset/3-704646423.1.2014 · Uudet suositukset noudattavat pääasiassa viime syksynä julkaistuja pohjoismaisia suosituksia. Enemmän kalaa ja kasviksia Asiantuntijoiden mukaan lihavalmisteiden ja punaisen lihan eli naudan, sian ja lampaan lihan vähentäminen ja vähärasvaisen, vaalean eli siipikarjan lihan suosiminen parantavat ruokavalion terveellisyyttä ja ruoasta saatavan rasvan laatua.