sinä etsit:

Tyrvään seurakunta historia

Tyrvään seurakunnan arkisto (1466-1949) | Kokoelma
https://www.finna.fi/Collection/narc.VAKKA-185087.KA
VerkkoTyrvään seurakunnan arkisto (1466-1949) | Kokoelma | Kansallisarkisto | Finna.fi. Tyrvään seurakunnan arkisto (1... Lisää suosikkeihin.
Tyrvää (Tyrvis) | SKS Henkilöhistoria
https://kansallisbiografia.fi/paimenmuisto/seurakunta/5108#!
VerkkoOltuaan erillisenä kirkkopitäjänä Karkun anneksiseurakunta vuodesta 1466 Tyrvää itsenäistyi oman kirkkoherran johtamaksi pastoraatiksi 1520. Vuonna 1581 siitä …
Historia & Nykypäivä - Tyrvään Pappila
https://www.tyrvaanpappila.fi › Pappilan info
Johannes Bäckin aika, 1889-1901. Puupappila Liekoveden rantaan. Tyrvään seurakunnan kirkkoherran virkatalo oli sijainnut 1700-luvulta asti Vammaskosken ...
Tyrvään kappelihautausmaa – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tyrvään_kappelihautausmaa
VerkkoTyrvään kappelihautausmaa on Sastamalassa Roismalan kaupunginosassa sijaitseva hautausmaa, joka otettiin käyttöön vuonna 1891. Se on yksi Sastamalan seurakunnan …
Arja Valtonen kertoo Sastamalan seurakunnan historiasta
https://www.sastamalanseurakunta.fi/documents/1165765…
VerkkoPunatiilinen Tyrvään kirkko Vammaskosken sillan pielessä oli Suomen ensimmäinen kak-sitorninen kirkko. Vieläkään niitä ei ole kuin kaksi, ja toinen on Johanneksen kirkko …
Tyrvään seurakunnan arkisto (1466-1949) | Kokoelma - Finna
https://www.finna.fi › narc.VAKKA-185087.KA
Tyrvään seurakunnan arkisto (1466-1949). Arkisto. Sisältää vain eräitä tiliasiakirjoja. Konteksti/rakenne. Arkistonmuodostaja.
Historia & Nykypäivä | Tyrvään Pappila
https://www.tyrvaanpappila.fi/fi/pappilan-info/historia-nykypaiva
VerkkoTyrvään seurakunnan kirkkoherran virkatalo oli sijainnut 1700-luvulta asti Vammaskosken pohjoispuolella lähempänä Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoa. …
Tyrvään kirkko - Sastamalan seurakunta
https://www.sastamalanseurakunta.fi/kirkot-j…
VerkkoTyrvään kirkko peruskorjattiin viimeksi 1980-luvun alussa. Pian sen jälkeen kirkkosalissa syttyi uhkaava tulipalo, ja korjaustyö jouduttiin toistamaan. Nykyisellään kirkon sisätila on lähellä alkuperäistä asua. …
Tyrvään kirkko - Sastamalan seurakunta
www.sastamalanseurakunta.fi › kirkot-ja-tilat
Aug 31, 2022 · Tyrvään kirkko peruskorjattiin viimeksi 1980-luvun alussa. Pian sen jälkeen kirkkosalissa syttyi uhkaava tulipalo, ja korjaustyö jouduttiin toistamaan. Nykyisellään kirkon sisätila on lähellä alkuperäistä asua. Paikkakuntalaisten komeilunhaluisesta asenteesta on syntynyt sutkautus ”kehhuu ku tyrvääläinen kirkkoonsa”.
Tyrvään kirkko – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tyrvään_kirkko
VerkkoTyrvään kirkko on vuonna 1855 valmistunut kaksitorninen tiilikirkko Sastamalassa. Se edustaa uusgoottilaista tyyliä. Kirkon suunnitteli Turun kaupunginarkkitehti P. J. Gylich. …
Tyrvään seurakunnan arkisto (1466-1949) | Kokoelma ...
www.finna.fi › Collection › narc
I Gc VIERASSEURAKUNTALAISTEN LUETTELOT / Muihin seurakuntiin kuuluvien vihittyjen luettelot (1840-1874) Arkistosarja. Tyrvään seurakunta. Turku. Arkistonmuodostaja: Tyrvään seurakunta. Kuuluu arkistoon: Tyrvään seurakunnan arkisto. Näytä arkiston rakenne.
Tyrvään kirkko – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Tyrvään_kirkko
Tyrvään keskiaikaisesta kivikirkosta katso artikkelia Tyrvään Pyhän Olavin kirkko. Tyrvään kirkko on vuonna 1855 valmistunut kaksitorninen tiilikirkko Sastamalassa. Se edustaa uusgoottilaista tyyliä. Kirkon suunnitteli Turun kaupunginarkkitehti P. J. Gylich. Kirkon sisälle mahtuu noin tuhat ihmistä. Kolme alttaritaulua ovat R. W ...
Etusivu - Tyrnävän seurakunta
www.tyrnavanseurakunta.fi
Etusivu - Tyrnävän seurakunta. Seurakunnalla on käytössä uusi Facebooksivu, jonka löydät käyttäjänimellä @tyrnavanseurakunta. Uuden sivun löydät tämän kotisivun alalaidasta. Facebooksivun kautta voit seurata mm. jumalanpalveluksia suorana lähetyksenä.
Historia - Sastamalan seurakunta
https://www.sastamalanseurakunta.fi › info-ja-asiointi
Seurakunnan historia ulottuu keskiajalle ja suureen Sastamalan kirkkopitäjään. Sastamala mainitaan historiankirjoissa ensimmäisen kerran 1328 piispa Pentin ...
Historiaa - Tyrnävän seurakunta
https://www.tyrnavanseurakunta.fi/info-ja-asiointi/historiaa
VerkkoKatsaus Tyrnävän seurakunnan historiaan. Tyrnävän kirkkojen historia juontaa alkunsa yli 300 vuoden takaa. Jo vuonna 1647 mainitaan täällä olleen kirkko – luultavasti se on …
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tyrvään_Pyhän_Olavin_kirkko
VerkkoKirkkoa käytettiin 1800-luvun puoliväliin, mutta Tyrvään kirkon valmistuttua vuonna 1855 se jäi autiokirkoksi. Pyhän Olavin kirkkoa korjattiin 1900-luvulla, ja sen paanukatto …
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko - Wikipedia
https://fi.wikipedia.org › wiki › Tyrvään_Pyhän_Olavi...
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko eli Tyrvään vanha kirkko (ruots. S:t Olofs kyrka i Tyrvis) on noin vuosina 1506–1516 rakennettu myöhäiskeskiaikainen ...
Historia. - Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
https://www.pyhaolavi.fi › historia
Kirkonrakentajat. Valitse kieli - Choose language - Välj språk. Sastamalan seurakunta. Talkoilla rakennettu. Tyrvään Pyhä Olavi komeilee Rautaveden ...
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko - Sastamalan seurakunta
www.sastamalanseurakunta.fi › kirkot-ja-tilat
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko – Sata ja yksi kuvaaKuutti Lavonen, Osmo Rauhala, Pirjo Silveri. Kirja on myynnissä kirjakaupoissa ympäri maata. Kirjaa voi ostaa myös Sastamalan seurakunnan kirkkoherranvirastosta (Aittalahdenkatu 12), sekä kesäisin Tyrvään Pyhän Olavin kirkolta. Kirjan hinta 40 euroa.
Sastamalan seurakunta liikevaihto ja yritystiedot - Vainu.io
https://vainu.io › company › yritystiedot
Täältä löydät Sastamalan seurakunnan tiedot: sen historiasta, tapahtumista, rakennuksista, henkilökunnasta, kirkollisista toimituksista.
Tyrvää – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tyrvää
Tyrvää (aikaisemmin Ala-Sastamala, Kalliala; ruots. Tyrvis) oli Turun ja Porin läänissä sijainnut Suomen kunta. Tyrvään kunta liitettiin 1973 Vammalaan, josta vuorostaan tuli vuonna 2009 osa silloin perustettua Sastamalan kaupunkia. Alue kuuluu nykyään Pirkanmaan maakuntaan. Tyrvää ympäröi Vammalan kaupungin joka puolelta, ja muut naapurikunnat olivat Karkku, Keikyä, Kiikka, Kiikoinen, Mouhijärvi, Punkalaidun, Suodenniemi, Tottijärvi, Urjala ja Vesilahti.