Turun vaakuna – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Turun_vaakunaAlun perin Turun kaupungin vaakunassa näkyvä sinetti on ollut kiinnitettynä Thore-nimisen kaniikin antamassa todistuksessa. Todistuksella on vahvistettu Turun tuomiokirkossa esitetyn ja luetun Uppsalan arkkipiispa Nils Kettilssonin kirjelmä, joka koski Ragvald-kaniikin piispaksi valitsemisesta tehtyä v… Näytä lisää
Turun ja Porin läänin vaakuna – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Turun_ja_Porin_läänin_vaakunaTurun ja Porin läänin vaakuna oli vuosina 1634–1997 toimineen läänin heraldinen tunnus. Läänin viimeisen vaakunan suunnitteli heraldikko Ahti Hammar vuonna 1962 ja se oli käytössä läänin lakkauttamiseen saakka vuonna 1997. Vaakuna koostui Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakuntavaakunoista viitaten läänin sijaintiin kyseisten maakuntien alueilla. Vaakunan heraldinen selitys kuuluu: "halkoisen kilven oikeanpuolisessa punaisessa kentässä ristikkä…
Turun vaakuna – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Turun_vaakunaTurun kaupungin vaakuna pohjautuu keskiaikaiseen sinettiin vuodelta 1309. Vaakunan goottilainen A-kirjain pohjautuu kaupungin latinankielisen nimen Aboa alkukirjaimeen. Lilja on vaakunoissa usein käytetty kuvio, ja se symboloi myös Neitsyt Mariaa, jolle Turun tuomiokirkko on pyhitetty.
Turun vaakuna - Wikiwand
www.wikiwand.com › fi › Turun_vaakunaTurun vaakuna - Wikiwand Turun kaupungin vaakuna pohjautuu keskiaikaiseen sinettiin vuodelta 1309. Vaakunan goottilainen A-kirjain pohjautuu kaupungin latinankielisen nimen Aboa alkukirjaimeen. Lilja on vaakunoissa usein käytetty kuvio, ja se symboloi myös Neitsyt Mariaa, jolle Turun tuomiokirkko on pyhitetty.