TEKSTI, TEKSTITYYPPI , TEKSTILAJI JA KONTEKSTI - Peda.net
https://peda.net/id/900cde828251. Tietoa välittävät, pohtivat ja erittelevät tekstit: - uutinen, raportti, referaatti, haastattelu, essee, artikkeli jne. 2. Vaikuttavat tekstit: - mielipidekirjoitus, mainos, kolumni, arvostelu, pakina jne. 3. …
tekstilajit - Peda.net
peda.net › id › a800c98e2c3tekstilaji määrää, millainen rakenne, muoto ja tyyli tekstissä täytyy olla tekstilaji valitaan sen mukaan, mikä on kirjoittajan tavoite, tarve, viestin kanava, viestintäväline ja kohderyhmä tekstilajeja ovat esimerkiksi - reklamaatio - sähköposti - muistio - raportti - mielipidekirjoitus - uutinen - mainos - satu
Tekstilajit | mysite
aidinkielenkotisiv.wixsite.com › mysite › tekstilajitKirkkaita värejä, arkisuutta ja elämää, kuvaan tuovat ihmisten vaatteet, erityisesti lähimpänä kuvaajaa olevan hahmon laukku, takki ja pipo ovat iloisia väriläikkiä. Poliisi myös erottuu kuvassa virkapukunsa värillä. Henkilöiden vaatetus paljastaa, että vuodenaika on syksy tai kevät, ei ainakaan pahin hellekausi.
Tekstilajit - Peda.net
peda.net › id › 5ac61548a1eTekstilaji kertoo siis tekstin tavoitteista: Sadun tarkoitus on viihdyttää ja usein myös opettaa. Käyttöohjeen tarkoitus on puolestaan saada lukija toimimaan tietyllä tavalla. Ohjaavat tekstit antavat neuvoja tai määräyksiä. Ne ovat tyyliltään selkeitä ja yksiselitteisiä.
Teksti ja tekstilaji | Opetushallitus
www.oph.fi › teksti-ja-tekstilajiTekstien luokittelu tekstilajeihin perustuu siihen havaintoon, että teksteillä on yhteisiä ominaisuuksia, esimerkiksi viestinnällisiä tavoitteita, tekstuaalisia rakenteita tai kielellisiä piirteitä. Tekstilajin käsitettä käytetään arkikielessä ja eri tieteenaloilla eri tavoin ja luokituksia on monenlaisia. Kielitieteen, kirjallisuustieteen, elokuvantutkimuksen ja mediatutkimuksen tavat määritellä ja kuvata tekstilajeja eroavat toisistaan ja perustuvat erilaisiin teoreettisiin ...
Tekstilajit | sykaikka
sykaikka.wixsite.com › sykaikka › about1-c1edxArvostelu alkaa teoksen lyhyellä esittelyllä. Arvostelija mainitsee tekijän, teoksen nimen ja ilmestymisvuoden. Sisältö selitetään lyhyesti, mutta esimerkiksi elokuvan loppuratkaisua ei kuitenkaan paljasteta. Jos kyseessä on kirja, voi kiinnittää huomiota myös kirjoittajan kieleen ja tyyliin. Arvostelija kertoo teoksen onnistuneista ja epäonnistuneista piirteistä ja esittää ehdotuksia, miten olisi voinut tai pitänyt olla.