Sanojen alkuperästä - Kotimaisten kielten keskus
www.kotus.fi › nyt › kysymyksia_ja_vastauksiaTällaisia sanoja ovat esimerkiksi ruumiinosien ( käsi, jalka, pää, silmä, sydän ), sukulaisten ( isä, setä, vävy ), vuodenaikojen ( suvi, syksy, talvi ), tuttujen eläinten ( hiiri, kala, pääsky ) ja kasvien nimitykset ( koivu, kuusi, pihlaja, puu) sekä muu luontoon liittyvä sanasto ( joki, jää, kivi, koski, maa ).
Suomen sanojen alkuperä (teos) – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sanojen_alkuperä_(teos)Suomen sanojen alkuperä on kolmiosainen suomen kielen etymologinen sanakirja, jonka ovat julkaisseet Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Kotimaisten kielten tutkimuskeskus. Ensimmäinen osa A–K julkaistiin 1992, toinen osa L–P vuonna 1995 ja viimeinen osa R–Ö vuonna 2000. Teoksen päätoimittajat ovat akateemikko Erkki Itkonen ja professori Ulla-Maija Kulonen. Suomen sanojen alkuperässä esitellään kunkin sanan etymologia ja mitä sanan alkuperästä nyk…
Suomi-sanan alkuperä - - Suomi24 Keskustelut
keskustelu.suomi24.fi › t › 373178Feb 05, 2003 · Suomi-sanan alkuperäinen muoto on yksinkertaisesti Suoli. Onhan tunnettua, että suomalaiset vieläkin ulostavat kansainvälisesti ottaen huomattavia määriä kerrallaan. Se todettiin jo ikimuistoisina aikoina, siitä nimitys. Perä-Suomen nimi muutettiin sittemmin vain häveliäisyyssyistä Pohjois-Suomeksi. 11 724 Äänestä KommentoiJaa Vastaukset Vanhimmat
Tiedetäänkö, mistä nimi Suomi on peräisin? | Tiede
www.tiede.fi › artikkeli › kysyFeb 07, 2011 · Suomi-sanan alkuperä on epäselvä. Sitä on aikojen kuluessa selitetty monella tavalla. Vanhoissa, esitieteellisissä selityksissä sitä on yritetty johtaa kielen omaperäisistä aineksista, esimerkiksi sanoista suo, suomu tai suoda. Myös suomia -verbiä on pidetty lähtökohtana, koska suomalaiset ovat tunnetusti olleet aina kovia tappelemaan.