Luovutetut alueet – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Luovutetut_alueetSuomenlahden ulkosaarista itäinen ryhmä eli muiden muassa Lavansaari, Peninsaari, Seiskari ja Koukouri sekä pohjoinen Karjalankannas, sen ja nykyrajan välinen alue, Laatokan Karjala ja Raja-Karjala olivat luovutukseen saakka osa Suomen historiallista Karjalaa, josta juontuu nimitys luovutettu Karjala .
Jatkosodan hyökkäysvaihe – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Jatkosodan_hyökkäysvaiheJatkosodan hyökkäysvaihe, myös vuoden 1941 kesäsota tai jatkosodan etenemisvaihe, on toisessa maailmansodassa Suomen rintamalla käytyjen sotatoimien nimitys vuonna 1941. Vastakkain olivat Suomi ja Saksa yhdessä Neuvostoliittoa vastaan. Sotatoimet ajoittuivat 25. kesäkuuta ja 8. joulukuuta 1941 väliselle ajalle. Hyökkäysvaiheen tapahtumat johtivat asemasotavaiheeseen ja lop…
Jatkosota – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › JatkosotaKauttakulkusopimus: Suomen pääesikunta ja Saksan ilmavoimat sopivat 12. syyskuuta Luftwaffen miehistön ja kaluston kuljettamisesta Suomen alueen läpi. Valtioiden välille 22. syyskuuta solmittu poliittinen sopimus mahdollisti myös Saksan maavoimien kuljetukset.
Jatkosodan loppuvaihe 1943–1944 | Elävä arkisto | yle.fi
yle.fi › aihe › kategoriaJan 8, 2016 · Neuvostoliiton esittämiä ankaria rauhanehtoja ei voitu kuitenkaan Suomessa hyväksyä – ja sota jatkui. Helmikuussa 1944 Stalin aloitti Suomen siviilikohteiden mittavat pommitukset. Jatkosodan käännekohta tapahtui 9.6.1944, jolloin Neuvostoliitto aloitti suurhyökkäyksen Karjalan Kannaksella. Teksti: Reijo Perälä.