Historian aikajana - Peda.net
peda.net › id › 405d5da8df8Historiallinen aika alkoi eri puolella maailmaa eri aikaan, Suomessa vasta 1100-luvulla. Esihistoriallinen aika voidaan jakaa esinelöytöjen perusteella kivi-, pronssi-, ja rautakauteen. Historiallinen aika voidaan jakaa: Vanha aika 3000 eaa. - 400 jaa. (Antiikki: Kreikan ja Rooman sivilisaatiot vuosina 800 eaa. - 400/500 jaa.)
Aikajanat - Office.com
templates.office.com › fi-fi › AikajanatPystysuuntainen aikajanamalli toimii hyvin, jos haluat esittää aikakauden, maan tai projektin historiatietoja. Jos johdat tiimiä, kokeile aikajanamallia, jossa voi määrittää tehtäviä. Tee aikatauluista visuaalisesti kiinnostavia tarralapun tai Raketti-aikajanamallin avulla.
Historian materiaalit | Opetushallitus
www.oph.fi › fi › koulutus-ja-tutkinnotSuomen historia Kansainväliset suhteet Historian opetukseen alakouluissa Jaa Print Tältä sivulta löydät kootusti erilaisia verkkomateriaaleja historian opetuksen tueksi. Materiaaleja on saatavilla muun muassa Suomen historiaan ja kansainvälisiin suhteisiin liittyen. Osa materiaaleista sopii niin perusopetukseen kuin lukioonkin.
Suomen historia lyhyesti - Peda.net
peda.net › id › 0ea0ff18a50Suomi on ollut itsenäinen valtio sata vuotta. Sitä ennen Suomi oli ensin noin 650 vuotta osa Ruotsia ja sitten reilut sata vuotta osa Venäjää. Nämä ajanjaksot vaikuttivat Suomen historiaan ja suomalaisiin erilaisilla tavoilla. Suomella on paljon yhteistä kummankin maan kanssa historiasta johtuen (mm. lakeja, tapoja, kulttuuri).
Suomen historia – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_historiaSuomen historia on 1100-luvulta alkava ajanjakso, jolta on löydetty Suomea koskevia kirjallisia lähteitä – edeltävä aika on Suomen esihistoriaa. Suomen historiallisen ajan alkaminen aloitti myös Suomen keskiajan. Muualla Euroopassa keskiajan lasketaan alkaneen jo 400-luvulla. Kirjallisten lähteiden harvuuden vuoksi 1100–1200-lukuja sanotaan usein Suomen varhaishistoriaksi.
Suomen historiaa - InfoFinland
www.infofinland.fi › fi › information-about-finlandMar 15, 2023 · Elokuussa 1939 Natsi-Saksa ja Neuvostoliitto sopivat, että Suomi kuuluu Neuvostoliiton etupiiriin. Suomi taisteli kaksi kertaa toisen maailmansodan aikana Neuvostoliittoa vastaan. Suomi hävisi molemmat sodat, mutta Neuvostoliitto ei koskaan miehittänyt Suomea. Toisen maailmansodan aikaiset tapahtumat herättävät edelleen tunteita Suomessa.