Nuoret aateliset - City
www.city.fi › ilmiot › nuoret+aatelisetMay 7, 2004 · Kreivit ja vapaaherrat, joihin Wredetkin kuuluvat, olivat aatelisten aatelia, rikkaita ja mahtavia säätyläisiä, joita köyhemmät ja vähempiarvoiset virkamiesaateliset (lågadeln) kadehtivat. Yhtä kaikki aateliset saivat parhaat työpaikat ja liksat, ja mikä siisteintä, heidän ei tarvinnut maksaa lainkaan veroja.
Suomen aateli – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_aateliSuomen aateli tarkoittaa Suomen Ritarihuoneen jäseniä. Aatelisto oli Suomen sääty-yhteiskunnan ylin luokka. Se alkoi muodostua Suomessa 1200-luvulla, kun ristiretkien yhteydessä maata valloittaneet, pääasiassa ruotsalaiset ja saksalaiset suvut, saivat verovapauden ja heistä tuli rälssimiehiä, myöhemmin aatelismiehiä. Rälssioikeudesta eli aateloinnista tuli periytyvää 1500-luvulla, ja myöhemmin se ei vaatinut enää vastasuoritusta.
Suomen aateliset eivät enää pidä ääntä itsestään - Seura.fi
seura.fi › tv › poiminnatMar 15, 2018 · Matts Dumellin ohjelma on enemmän laaja tietopaketti Suomen aateliston historiasta, kartanoista ja nykypäivästä kuin varsinainen persoonallinen dokumentti. Kurkistus menneeseen maailmaan Dumell käy läpi aateliston vaiheita, haastattelee aatelissukujen jäseniä ja tarkastelee, miten aateliset ovat suhtautuneet muuhun kansaan ja miten kansa heihin.
Luettelo Suomen aatelissuvuista – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Luettelo_Suomen_aatelissuvTämä on luettelo Suomen aatelissuvuista. Suomen aateliin on kaikkiaan introdusoitu 357 sukua, joista 282 aatelisia, 63 vapaaherrallisia, 11 kreivillisiä ja yksi ruhtinaallinen. 145 sukua on säilynyt mieslinjaisena ja 16 naislinjaisina. Säilyneistä mieslinjaisista suvuista kreivillisiä on kolme, vapaaherrallisia 26 ja aatelisia 115. Ainoa ruhtinassuku on jo sammunut. Suvuista ilmeisesti viisi edustaa Vanhan Suomen aatelia. Eri aatelisarvoja edustavat suvut on numeroitu erikseen ...
Suomen aateli – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Suomen_aateliSuomen aateli tarkoittaa Suomen Ritarihuoneen jäseniä. Aatelisto oli Suomen sääty-yhteiskunnan ylin luokka. Se alkoi muodostua Suomessa 1200-luvulla, kun ristiretkien yhteydessä maata valloittaneet, pääasiassa ruotsalaiset ja saksalaiset suvut, saivat verovapauden ja heistä tuli rälssimiehiä, myöhemmin aatelismiehiä. Rälssioikeudesta eli aateloinnista tuli periytyvää 1500-luvulla, ja myöhemmin se ei vaatinut enää vastasuoritusta. Aateli oli Suomessa vuodesta 1435 alkaen ...