Tietoa oireista – Sensus Finland
sensusfinland.wordpress.com › tietoa-oireistaMutismi tarkoittaa valikoivaa tai pysyvää puhumattomuutta. Valikoiva puhumattomuus on sosiaalisen vuorovaikutuksen häiriö, jossa lapsi on johdonmukaisesti puhumatta tietyissä tilanteissa. Lapsi voi esimerkiksi puhua kotona mutta ei juurikana koulussa. Hän voi pelätä puhumista yhtä paljon kuin joku toinen käärmeitä.
Autismikirjon häiriöt | HUS
www.hus.fi › hoidot-ja-tutkimukset › autismikirjonPojilla autismikirjon häiriöt ovat 3–4 kertaa yleisempiä kuin tytöillä. Autismia aletaan epäillä yleensä lapsen ollessa 1,5–2,5-vuotias. Kontaktin saamisen vaikeudet, erityisesti katsekontaktin puutteellisuus ja puheenkehityksen viivästyminen, ovat tavallisimpia jatkotutkimuksiin lähettämisen syitä. Lievemmät ongelmat (esim.
Valikoiva puhumattomuus – haasteena lapsen vaikeneminen
https://www.duodecimlehti.fi/duo11387Valikoiva puhumattomuus on lapsuudessa kehittyvä sosiaalisen vuorovaikutuksen häiriö, jonka ydinoireisiin kuuluu sosiaalisiin tilanteisiin liittyvä ahdistus. Tunnesäätelyyn liittyvillä tekijöillä ajatellaan olevan merkittävä vaikutus valikoivan puhumattomuuden kehittymisessä: se voi toimia lapsen kehittämänä selviytymisstrategiana ahdistuksen välttämiseksi vaikeissa tilanteissa.
Käytöshäiriöt (lapset ja nuoret)
https://www.kaypahoito.fi/hoi5011812.12.2018 · Lasten ja nuorten käytöshäiriöt ovat monimuotoisia häiriöitä, joiden pääoireena on pitkäkestoinen (6 kuukautta tai enemmän) ikätasosta poikkeava uhmakas, aggressiivinen tai epäsosiaalinen käytös (esim. varastaminen, toistuva valehtelu, omaisuuden tuhoaminen, ihmisiin tai eläimiin kohdistuva julmuus), joka aiheuttaa ongelmia sosiaalisissa suhteissa ja …