Tuoremehut | Martat
www.martat.fi › ruoka › sailontaTuoremehu on 100-prosenttista mehua, jota ei ole kuumennettu. Pieniä määriä tuoremehuja voi valmistaa kotona joko mehulingolla, jauhamalla tai survomalla marjat. Sähkökäyttöisillä mehulingoilla voi lingota juureksia, hedelmiä ja kovakuorisia marjoja. Työ on melko hidasta, koska linkoon mahtuu vain vähän raaka-ainetta kerrallaan.
RaparperiTuoremehu - Resepti | Kotikokki.net
www.kotikokki.net › reseptit › naytaValmistusohjeet. Pane raparperit, sitruunaviipaleet, sokeri, viinihappo ja sitruunamelissat teräskattilaan tai isoon astiaan. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita ja jätä kannen alle seisomaan vuorokaudeksi. Siivilöi ja pullota mehu. Laimenna juotavaksi vedellä tai kivennäisvedellä. Hyvä laimennussuhde on puolet mehua ja puolet vettä.
Mehut | Martat
www.martat.fi › ruoka › sailontaValmis, oikein valmistettu ja säilytetty mehu on juotavaa jopa vuosien ajan. Mehut säilytetään pimeässä ja viileässä, esimerkiksi jääkaapissa tai kellarissa. Säilyvyysaika riippuu monesta eri tekijästä, eikä tarkkaa säilyvyyttä voida siksi luvata. Haistamalla ja maistamalla selviää, onko mehu alkanut käymään.
Puolukkamehu | Martat
www.martat.fi › reseptit › puolukkamehu1,2 l vettä 1/4 tl viini- tai sitruunahappoa 300 g sokeria/mehulitra Puhdista marjat. Survo marjat sosemyllyllä, tehosekoittimella tai survimella. Kiehauta ja jäähdytä vesi. Kaada jäähtynyt vesi marjasurvoksen päälle. Sekoita viini- tai sitruunahappo joukkoon. Anna seoksen seisoa kaksi vuorokautta kylmässä. Sekoita muutaman kerran.