Sepelvaltimotauti – liikuntaohje - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › dlk00983Oct 21, 2021 · Sepelvaltimotaudin vaaraa lisäävät korkea kolesteroli, kohonnut verenpaine, tupakointi, diabetes, ylipaino ja vähäinen liikunta. Tunnetut vaaratekijät selittävät 90 % sydäninfarkteista. Säännöllisellä liikunnalla on selkeitä vaikutuksia sydänterveyteen. Esimerkiksi säännöllinen liikunta vahvistaa sydänlihasta ja parantaa sydämen verenkiertoa.
Sepelvaltimotauti − oireet ja hoito | Terveystalo
www.terveystalo.com › SepelvaltimotautiSep 20, 2021 · Sepelvaltimotauti kuuluu valtimotauteihin. Tavallisin sepelvaltimotaudin oire on puristava rintakipu, mutta se voi oireilla myös muilla tavoin. Sepelvaltimotaudin tärkeimmät vaaratekijät ovat ikä, tupakointi, sokeritauti, korkea verenpaine ja heikot rasva-arvot. Kuitenkin myös omilla elämäntavoillaan voi vaikuttaa sairauden kehittymiseen.
Sepelvaltimotauti - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › dlk00077Jan 14, 2021 · Varsinkin työikäisillä syynä voi olla perinnöllinen valtimotautitaipumus, tupakointi, kohonnut verenpaine, korkea kolesteroli, diabetes tai vähäinen liikunta. Keskeistä Sydänlihasta ravitsevien sepelvaltimoiden kovettumatauti voi aiheuttaa rintakipua, sydäninfarktin, vajaatoimintaa, rytmihäiriöitä tai äkkikuoleman.
Sepelvaltimotauti - Sydänliitto
sydan.fi › fakta › sepelvaltimotautiJun 10, 2022 · Sepelvaltimotauti on krooninen sairaus. Kun sepelvaltimotauti on todettu tavalla tai toisella, sitä hoidetaan lopun elämää toteuttamalla sydänterveellisiä elintapoja ja käyttämällä sairautta hidastavaa lääkitystä. Jos valtimoiden ahtautumat ovat kehittyneet merkittäviksi, siten että verenvirtaus on huomattavasti vaikeutunutta, ahtautunut kohta voidaan avata pallolaajennuksella.