Salmonella-tietopaketti | Terve.fi
www.terve.fi › artikkelit › salmonella-tietopakettiJan 09, 2014 · Salmonella-tietopaketti. Salmonella on yleisimpiä ruokamyrkytysten aiheuttajia. Salmonellat ovat bakteeriryhmä, jotka voivat aiheuttaa vakavia suolisto- ja yleisinfektioita. Salmonellat ovat bakteeriryhmä, joka voi aiheuttaa vakavia suolisto- ja yleisinfektioita. Salmonellan serotyyppejä eli alalajeja tunnetaan noin 2 500 erilaista.
Salmonella - THL
thl.fi › salmonellaSalmonella leviää yleensä bakteeria kantavan ihmisen tai eläimen ulosteella saastuneiden elintarvikkeiden välityksellä. Se voi myös tarttua ihmisestä toiseen, jos esimerkiksi käsihygienia on puutteellinen. Lemmikkieläimet, erityisesti matelijat, voivat myös olla tartunnanlähteenä. Tavallisimpia tartunnanlähteitä ovat muun muassa.
Salmonella - Ruokavirasto
https://www.ruokavirasto.fi/.../salmonellaSalmonella. Salmonellat kuuluvat suolistobakteereihin, jotka voivat lisääntyä sekä hapellisissa että hapettomissa olosuhteissa. Salmonellat säilyvät hengissä myös suoliston ulkopuolella. Nisäkkäät, linnut ja matelijat voivat toimia oireettomina salmonellabakteerin kantajina, ja salmonella leviää niiden ulosteista ympäristöön.
Salmonella: näin bakteeri leviää ja tarttuu
www.iltalehti.fi › terveysuutiset › aApr 16, 2021 · Salmonella on siinä mielessä petollinen, etteivät kaikki tartunnan saaneet saa oireita. He ovat kuitenkin taudin kantajia, ja voivat tartuttaa muita. Esimerkiksi oireeton elintarviketyöntekijä voi saastuttaa käsittelemiään elintarvikkeita, ja levittää näin salmonellaa. Kantajuus voi kestää 2–4 viikosta jopa useisiin kuukausiin.