Ruoka-aineallergia IgE+IgG - mdd.fi
mdd.fi › ruoka-aineallergia-igeiggTestissä mitataan ruoka-ainespesifiset IgG- ja IgE-vasta-aineet sekä kokonais IgE-pitoisuus. Analyysi on hyvä apukeino määritettäessä potilaan mahdollisia ruoka-aineallergioita mikä mahdollistaa hypoallergeenisen ruokavalion suunnittelun. Analyysissä määritetään IgE-vasta-ainet 19 ruoka-aineelle.
Ruoka-allergiat - THL
thl.fi › astma-ja-allergiat › ruoka-allergiatMikä tahansa ruoka-aine voi saada aikaan allergisen reaktion. Pikkulapsilla allergiaa aiheuttavat yleisimmin maito (3–5 %), viljat (vehnä, ohra, ruis), kananmuna ja kala. Aikuisten ruoka-allergiat liittyvät useimmiten siitepölyallergioihin, jolloin oireita aiheuttavat tietyt tuoreet kasvikset ja mausteet.