Romantiikka (kirjallisuus) – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Romantiikka_(kirjallisuus)Romantiikan ajan taide ja taidefilosofia korosti niitä piirteitä yksilön psyykessä, jotka rationalismi oli sivuuttanut: tunnetta, mielikuvitusta ja viettejä. Suuntaukselle oli tunnusomaista tunteellisuus, spontaanisuus, kiinnostus mystiikkaan ja yliluonnollisiin ilmiöihin, pyrkimys entistä läheisempään luontosuhteeseen, kiinnostus tiedostamattomaan ja viettielämään sekä poikkeaviin tajunnan tiloihin.
Romantiikka – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/RomantiikkaRomantiikka oli 1700-luvun lopussa Euroopassa alkanut taiteellinen ja älyllinen suuntaus, joka puhkesi kukoistukseen Saksassa 1790-luvulla ensin kirjallisuudessa ja lopulta filosofiassa. Saksan ohella romantiikka sai suosiota Englannissa ja Ranskassa, ja myöhemmin sitä on esiintynyt todennäköisesti … Näytä lisää
Kirjallisuudentutkimus:romantiikka – Tieteen termipankki
tieteentermipankki.fi › wikiromantiikka. Määritelmä 1) idealistinen ja tunne-elämää korostava kirjallisuuden suuntaus erityisesti 1700-1800-lukujen vaihteessa Saksassa; 2) tyyli, jossa kuvataan yksilön tunteita yleensä suhteessa voimakkaasti idealisoituihin kohteisiin. Perioditerminä romantiikka tarkoittaa taiteen ja kirjallisuuden suuntausta, joka vallitsi Euroopan kirjallisuudessa 1700-luvun lopulta 1800-luvun alkupuolelle.
romantiikan ajan kuvataide — Jyväskylän yliopiston Koppa
koppa.jyu.fi › avoimet › taikuRomantiikka oli monimuotoinen yleiseurooppalainen suuntaus, joka yleisesti ottaen voidaan nähdä vastareaktiona valistusajan vaalimalle rationalismille ja uusklassismin sääntöuskollisuudelle. Kuvataiteissa romantiikasta ei voida puhua yhtenäisenä tyylinä, vaan kysymys on pikemminkin ajattelutavasta, asenteesta, taidekäsityksestä ja aihepiiristä.
Romantiikan piirteet - Peda.net
peda.net › id › 200bd6e40c6Romantiikan piirteet. Jaa. Romantiika-ajan krjallisuudelle oli ominaista tunteiden ylikuohunta ja ilmaisu sekä mielikuvitus ja vapaus. Kirjailijoita ja taiteilijoita kiinnostivat yliluonnolliset, ihmisen aistien ulkopuolella olevat, asiat ja henkimaailma. Myös luonto ja luonnonilmiöt ovat merkittävä osa romantiikan kirjallisuutta ja niitä käytettiin hyväksi asioiden kuvailussa ja metaforissa.
Romantiikka – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › RomantiikkaRomantiikka oli 1700-luvun lopussa Euroopassa alkanut taiteellinen ja älyllinen suuntaus, joka puhkesi kukoistukseen Saksassa 1790-luvulla ensin kirjallisuudessa ja lopulta filosofiassa. Saksan ohella romantiikka sai suosiota Englannissa ja Ranskassa, ja myöhemmin sitä on esiintynyt todennäköisesti kaikissa mantereen kulttuureissa. Romantiikka painotti tunteita, mielikuvitusta ja vapautta. Luonnon merkitystä korostettiin sekä kielessä että taiteissa. Romantiikan ajalla oltiin ...