Röntgenin haitat? - - Suomi24 Keskustelut
keskustelu.suomi24.fi › t › 8599992Nov 6, 2009 · Röntgenin haitat? kuvattu. 2009-11-06 16:51:41. Mulla on nyt otettu yhteensä 8 kuvaa vasemmasta kädestä parin viikon sisään ja sitte murtuma paljastu. Nyt tekis mieli tietää, onko toi röntgensäteily kuin haitallista, miten se vaikuttaa esim luihin tai muihin juttuihin, mitä kädestä löytyy. 8. 1650. Äänestä. Kommentoi.
Röntgensäteily – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/RöntgensäteilyRöntgensäteily on sähkömagneettisen säteilyn laji. Sen aallonpituus on noin 0,01–10 nanometriä; se on paljon lyhytaaltoisempaa kuin näkyvä valo. Röntgensäteilylle on ominaista sen suuri läpäisykyky: se kulkee monien sellaistenkin kiinteiden aineiden läpi, jotka näkyvälle valolle ovat täysin läpikulkemattomia. Röntgensäteilyksi luetaan lyhytaaltoinen säteily, joka syntyy atomiytimen ympärillä olevalla elektronikuorella viritystilojen purkautumisesta tai elektronien jarrut…
Säteilyn terveysvaikutukset - STUK
www.stuk.fi › aiheet › mita-sateily-onSäteilyn terveysvaikutukset. Ionisoiva säteily voi vahingoittaa elävien solujen perimää. Soluvaurion kannalta ei ole merkitystä, onko kyseessä luonnonsäteily vai keinotekoinen säteily. Merkitystä on kuitenkin sillä, saako ihminen säteilyannoksen pitkän vai lyhyen ajan kuluessa. Pienikin säteilyannos lisää syöpäriskiä hieman.
Röntgensäteily – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › RöntgensäteilyRöntgensäteily on sähkömagneettisen säteilyn laji. Sen aallonpituus on noin 0,01–10 nanometriä; se on paljon lyhytaaltoisempaa kuin näkyvä valo.Röntgensäteilylle on ominaista sen suuri läpäisykyky: se kulkee monien sellaistenkin kiinteiden aineiden läpi, jotka näkyvälle valolle ovat täysin läpikulkemattomia.