Lehtien tekstilajeja - Peda.net
https://peda.net/id/bcffad58116Lehtien tekstilajeja ovat esimerkiksi uutinen, artikkeli, reportaasi, pääkirjoitus, kolumni, mielipidekirjoitus ja vastine. Uutinen kertoo ajankohtaisista asioista neutraalisti ja tiiviisti. Hyvä uutinen vastaa kysymyksiin mitä, missä, milloin, miksi, miten ja kuka. Uutisessa tärkein asia kerrotaan ensin ja juttua syventävät ...
Verkko-Piste - Otava
www3.otava.fi › verkkopiste › kirjoittaminenPääkirjoitus. sanomalehdessä julkaistava (yleensä 2. sivulla) ajankohtainen kirjoitus, joka edustaa lehden kustantajan intressejä. Se voi olla myös pohdiskeleva ja taustoittaa aihettaan. Pituudeltaan pääkirjoitus voi olla usean palstan pituinen, ja se voi käsitellä yhtä tai useampaa asiaa. Usein käytetään myös väliotsikointia.
Lehtien tekstilajeja - Peda.net
peda.net › id › bcffad58116Lehtien tekstilajeja. Sanomalehdissä - sekä printti- että internetlehdissä - julkaistaan monia erityyppisiä tekstejä. Eri tarkoitukseen laadittut tekstit voidaan luokitella eri tekstilajeihin. Lehtien tekstilajeja ovat esimerkiksi uutinen, artikkeli, reportaasi, pääkirjoitus, kolumni, mielipidekirjoitus ja vastine.
Tekstilajeja Pääkirjoitus, kolumni, kommentti, pakina ...
https://slideplayer.fi › slideEsitys aiheesta: "Tekstilajeja Pääkirjoitus, kolumni, kommentti, pakina, yleisönosastokirjoitus, vastine, arvostelu, haastattelu."— Esityksen transkriptio:.
Tekstilajit
https://peda.net/id/5ac61548a1eOn kuitenkin tärkeää tunnistaa eri tekstilajit toisistaan, sillä tekstilaji vaikuttaa tekstin sisällön ymmärtämiseen ja tulkintaan. Myös tekstin julkaisupaikka vaikuttaa: jos luemme ohjeen runokirjasta, tulkitsemme sen kaunokirjalliseksi, ei ohjaavaksi tekstiksi.
Tekstilajit - peda.net
peda.net › id › 5ac61548a1eEsimerkiksi uutinen on tekstilaji, joka on tekstityypiltään tietoa välittävä. Tavallisimmat tekstit tunnistamme yleensä helposti, koska niitä on ympärillämme jatkuvasti. Esimerkiksi uutinen, satu ja mainos ovat tuttuja ja niiden piirteet selkeästi tunnistettavia.