Prosecco on italialainen pääosin tai kokonaan Glera-rypäleestä valmistettu kuohu- tai valkoviini. Sitä tuotetaan laajalla alueella Koillis-Italian Venetossa ...
Koillis-Italiassa valmistettava prosecco hämmensi aikoinaan viininystäviä. Prosecco tarkoitti sekä viinialuetta, viinityyliä ja rypälelajiketta. Asia sai hieman selkeyttä, kun vuonna 2009 italialaiset päättivät vaihtaa prosecco-rypäleen nimeksi glera. Tänä päivänä sana prosecco viittaa ennen kaikkea Veneton alueella valmistettaviin kuohuviineihin.
Prosecco tehdään pääosin Glera-lajikkeesta, joka on hedelmäinen ja varsin aromaattinen rypäle. Viinit valmistetaan charmat-metodilla, jossa kuplat synnyttävä toinen käyminen tapahtuu painetankeissa, ei siis pulloissa perinteisen menetelmän tapaan. Näin viini säilyttää tuoreen hedelmäisyytensä.
Valmistusmenetelmä on rypäleiden ohella merkittävin cavaa ja proseccoa erottava tekijä. Prosecco näet valmistetaan tankkikäymisellä, cava taas kuohuviinien ...
Proseccoa valmistetaan kuohuviininä, mutta myös hennon pirskahtelevana (frizzante) tai kuplattomana (tranquillo). Iso osa prosecco-kuohuviineistä valmistetaan ...
25.8.2019 · Proseccon valmistus. Prosecco valmistetaan tankkimenetelmällä (charmat method). Kyseessä on aivan erilainen menetelmä verrattuna perinteiseen menetelmään, jolla valmistetaan Cava sekä samppanja. Tankkimenetelmässä viinin valmistus alkaa perusviinin valmistuksesta, aivan kuten pullokäytetyissä viineissä.
Myös Prosecco kuplii nyt roseena – Rosecco on saapunut! Italian viinilainsäädäntöä muutettiin vuoden 2020 lopussa niin, että suosittua Prosecco-kuohuviiniä voi valmistaa tästä eteenpäin myös roseekuohuvana. Perinteisen vaalean Glera-rypälelajikkeen joukkoon valmistajat voivat lisätä nyt myös punaista Pinot Neroa eli Pinot ...
Apr 19, 2021 · Prosecco on oikeanlainen tuote vastaamaan siihen tarpeeseen. Monet nimekkäät Prosecco-talot ovat tehneet ”iät ajat” roseeviiniä ja roseekuohuviiniä, mutta sitä ei ole saanut kutsua Proseccoksi, koska rosee ei ole ollut alueella sallittu viinityyli.
Mitä eroa DOC ja DOCG proseccojen välillä on? Mitä tarkoittaa kun proseccopullon kyljessä lukee Rive? Entä miten pinkki rosee-prosecco valmistetaan, mistä se ...
Viini sopii myös vegaaneille. Extra Dry -nimike tuo helposti mieleen ajatuksen hyvin kuivasta viinistä, vaikka tässä viinissä on sokeria reilusti yli 10 grammaa. Hapot ja sokeri ovat kuitenkin erinomaisessa tasapainossa ja tukevat hyvin viinin hedelmäisyyttä. Matalahko alkoholipitoisuus tuo osan keveydestä, joka tekee tästä viinistä ...
Prosecco valmistetaan tankkikäymismenetelmällä (tunnetaan myös nimellä Charmat Method, Cuve Close ja Martinotti Method) eli toinen käyminen tapahtuu pullon ...
Myös Prosecco kuplii nyt roseena – Rosecco on saapunut! Italian viinilainsäädäntöä muutettiin vuoden 2020 lopussa niin, että suosittua Prosecco-kuohuviiniä voi valmistaa tästä eteenpäin myös roseekuohuvana. Perinteisen vaalean Glera-rypälelajikkeen joukkoon valmistajat voivat lisätä nyt myös punaista Pinot Neroa eli Pinot ...
Prosecco tulee valmistaa vähintään 85 prosenttisesti paikallisista glera-rypäleistä. Prosecco valmistetaan nopealla tankkimenetelmällä, mikä säilyttää vahvemmin sen aromaattisuuden. Se on samppanjaa edukkaampi, mutta kuitenkin mielenkiintoinen ja toimiva kuohuviinivaihtoehto. Spumante on Prosecoista kaikkein kuplaisin kun taas ...
Miten Prosecco Kuohuviini Eroaa Samppanjasta? Alkuperäisesti Prosecco tulee Italiasta, Prosecco nimisestä rypäleestä. Kaikista uusin tuttavuus on nykyään rosé Prosecco, eli spumante rosé. Hyvä kuohuviini ei ole kuitenkaan sama asia kuin samppanja, sillä se valmistetaan toissijaisella käymistavalla isoissa terässäiliöissä.
21.5.2021 · Prosecco -nimi varattiin pelkästään tuotantoalueelle, missä tätä keveää ja keskihapokasta kuohuviiniä saa valmistaa, ja rypäle sai uuden nimen: Glera. Näin turvattiin proseccon säilyminen italialaisena kuohuviininä.
19.4.2021 · Prosecco rosee on sekoitus paikallista ”Prosecco-rypälettä” Gleraa ja Pinot Neroa. Punaisen rypäleen osuus on enintään 15 prosenttia. – Prosecco roseen toisen vaiheen valmistus kestää vähintään 60 päivää. Viini käy toisen käymisen paineistetussa tankissa, missä hiilidioksidi sitoutuu viiniin ja muodostaa kuplat.
Kuohuviinistä käytetään eri nimitystä eri maissa (Cava, sparkling wine, spumante) ja niiden makeusastetta kuvataan usein sanoilla Brut (kuiva tai erittäin kuiva) ...
Iso osa prosecco-kuohuviineistä valmistetaan käyttäen charmat-menetelmää, missä viinin toinen käyminen tapahtuu pullon sijaan terästankissa.Tämä menetelmä on helpompi ja halvempi tapa valmistaa kuohuviiniä. Proseccoa tehdään tänä päivänä myös perinteisellä pullokäymismenetelmällä, mutta pienissä määrin.