Hyvinvointivaltio – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › HyvinvointivaltioPohjoismainen malli, jossa päävastuu on valtiolla: Pohjoismainen malli tunnetaan myös sosiaalidemokraattisena hyvinvointivaltiona, joka Esping-Andersenin mukaan on muun muassa Ruotsissa ja Tanskassa. Hyvinvointivaltion etujen piiriin kuuluvat kaikki kansalaiset tasapuolisesti, ja järjestelmän painopiste on tulonsiirroissa.
Pohjoismainen hyvinvointimalli - Deloitte
www2.deloitte.com › fi › fiMay 26, 2020 · Muun maailman silmin katsottuna pohjoismainen hyvinvointivaltio on lähinnä tällaista mallia. Jokainen Pohjoismaa on kulkenut omaa polkuaan kohti nykyistä tilannetta, omista lähtökohdistaan. Olemme kuitenkin päätyneet varsin samanlaiseen lopputulokseen. Arvopohjamme on yhteinen. Uskomme oikeusvaltioon. Luotamme poliisiin. Luotamme toisiimme.
Hyvinvointivaltio – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/HyvinvointivaltioHyvinvointivaltio tai sosiaalivaltio on valtio, joka turvaa kansalaisilleen laajat taloudelliset, sosiaaliset ja sivistykselliset oikeudet sekä usein myös laajan, julkisin verovaroin rahoitetun palvelutarjonnan. Hyvinvointivaltion mittareina on pidetty esimerkiksi elintasoa ja sosiaaliturvan tasoa. Oikeustieteiden näkökulmasta hyvinvointivaltiossa on keskusvallalla keskeinen rooli elintason ja toimeentulon varmistamisessa.
Pohjoismainen hyvinvointimalli selviää tulevaisuuden haasteista
www.norden.org › fi › newsAug 20, 2016 · Pohjoismainen hyvinvointimalli on useiden tutkimusten mukaan synnyttänyt maailman parhaat yhteiskunnat. Nyt malli kohtaa koko ajan uusia ja entistä suurempia haasteita. Onnistummeko me mukautumaan ja kehittämään hyvinvointivaltiota nykyisestä? Kyllä onnistumme, vastasivat Norjan Arendalsuka-politiikkatapahtumaan kokoontuneet huippupoliitikot.
Suomesta tulee hyvinvointivaltio – HiMa
www.hi3.fi › suomesta-tulee-hyvinvointivaltioPohjoismainen hyvinvointivaltio tarkoittaa, että valtio pyrkii tasaamaan verotuksella ihmisten välisiä tuloeroja ja takaa kaikille kansalaisille riittävän toimeentulon sekä peruspalvelut. Peruspalveluita ovat esimerkiksi sairaanhoito ja koulutus. 1960-luvulla tehtiin paljon uudistuksia, joista muodostui suomalaisen hyvinvointivaltion perusta.