Essee – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › EsseeEssee. Essee on asiatekstien luokkaan kuuluva tekstilaji. Tyypillisesti essee on pohdiskeleva ja verrattain lyhyehkö teos, jossa sisällön lisäksi myös ilmaisutavalla on merkittävä rooli. [1] Tyyliseikkojen painoarvon vuoksi essee onkin asiatekstilajeista lähimpänä kaunokirjallisuutta. Esseiden kirjoittajia sanotaan esseisteiksi.
Essee kirjoitelma ohjeet - Blogger
tphblogi.blogspot.com › 2013 › 09Sep 05, 2013 · Essee kirjoitelma ohjeet. Mikä on ylioppilas essee ja miten se tehdään? Essee on pohdiskeleva teksti, jossa on asiatekstin piirteitä. Siinä arvioidaan kirjoittajan kypsyys, yleissivistys, ilmaisutaito sekä kokonaisuuden hallinta. Essee kirjoitelman aiheet voivat aineisto pohjaisia ja pohjatekstit voivat olla joko kaunokirjallisia tai ...
100 vakuuttavaa essee-aihetta
www.greelane.com › fi › humanistiset-tieteetAug 21, 2019 · 100 vakuuttavaa essee-aihetta. Greelane. Vakuuttavat esseet ovat vähän kuin argumenttiesseitä ja vakuuttavia puheita , mutta ne ovat yleensä hieman ystävällisempiä ja lempeämpiä. Argumentointiesseet vaativat sinua keskustelemaan ja hyökkäämään vaihtoehtoisen näkemyksen kanssa, kun taas vakuuttavat esseet ovat yrityksiä vakuuttaa ...
Aineistopohjainen essee
peda.net › id › 18c6cbb4997Essee on pohdiskeleva teksti, jossa kirjoittaja käsittelee jotakin aihetta monesta näkökulmasta. Aineistopohjainen essee eroaa ns. vapaasta esseestä siinä, että aineistoesseessä käytetään jotakin pohjatekstiä kirjoittamisen apuna. Aineistoesseessä referoidaan ja ennen kaikkea kommentoidaan pohjatekstiä ja siinä näkyvät kirjoittajan omat ajatukset.
Essee – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/EsseeEssee on asiatekstien luokkaan kuuluva tekstilaji. Tyypillisesti essee on pohdiskeleva ja verrattain lyhyehkö teos, jossa sisällön lisäksi myös ilmaisutavalla on merkittävä rooli. Tyyliseikkojen painoarvon vuoksi essee onkin asiatekstilajeista lähimpänä kaunokirjallisuutta. Esseiden kirjoittajia sanotaan esseisteiksi. Sana essee tulee ranskan kielen sanasta essayer (pyrkiä, yrittää) ja on peräisin ranskalaiselta Michel de Montaignelta (1533–1592), joka oli ensimmäinen esseisti.