Perunareseptit | Valio
www.valio.fi › reseptit › ryhmatPerunareseptit Peruna on tuttu raaka-aine suomalaisessa keittiössä. Sitä tarjoillaan, niin arkena kuin juhlanakin ruokapöydässä. Perinteisen keitetyn perunan lisäksi voi tarjoilla esimerkiksi perunamuusia, uuniperunoita, kermaperunoita tai perunaröstejä. Perunareseptejä valmistaessa on hyvä aina valita reseptiin sopiva perunalajike.
Perunalisäkkeitä – Ruokaideat
ruokaideat.com › 2019/11/30 › perunalisakkeitaNov 30, 2019 · 800 g jauhoisia perunoita 3 dl vehnäjauhoja (195 g) 1 kananmuna 1 tl suolaa Keittämiseen: 3 litraa vettä + 3/4 rkl suolaa Keittämisen jälkeen: voita Keitä perunat kypsiksi kuorineen. Kaada keitinvesi pois. Kuori perunat. Survo perunat soseeksi. Anna perunasoseen jäähtyä sen lämpöiseksi, että siihen voi käsin koskea.
Kermaiset lohkoperunat | Valio
www.valio.fi › reseptit › kermaiset-lohkoperunatOhje Pese perunat juuriharjalla huolellisesti. Lohko perunat ja laita uunivuokaan (koko n. 22 x 28 cm). Kaada perunoiden päälle ruokakerma ja kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunti. Vinkki Voit vaihdella kermaisten lohkoperunoiden makua käyttämällä muita maustettuja ruokakermoja, kuten Valio ruokakermaa AURA tai Valio ruokakermaa Kippari.