Kauhukirjallisuus | Suomalainen.com
www.suomalainen.com › collections › kauhukirjallisuusKauhukirjallisuus; Nykykirjallisuus ja muut kaunokirjat; Rakkausromaanit ja eroottinen kirjallisuus; Runokirjat ja runokokoelmat; Scifi-kirjat; Sotakirjallisuus; Sarjakuvat ja manga; Äänikirjat kaunokirjallisuus; Kirjallisuuden klassikot; Lastenkirjat; Takaisin / Kirjat; Lastenkirjat; Top20 Lasten ja nuorten kirjat; Helppo lahja lapselle ja nuorelle; Satukirjat; Frozen
Goottilainen romaani – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Goottilainen_romaaniGoottilainen romaani (engl. Gothic fiction) on kauhukirjallisuuden lajityyppi, jonka toistuvia piirteitä ovat väkivalta, salaisuudet, keskiaikaiset rauniot sekä yliluonnolliset elementit. Tyypillinen goottilainen romaani sijoittuu pelottavaan linnaan, jossa rappeutuneen suvun viimeinen vesa joutuu tekemään tiliä esi-isiensä syntien kanssa. Usein menneisyyden taakka konkretisoituu kohtalonom…
Kauhukirjallisuus – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › KauhukirjallisuusKauhukirjallisuus on kirjallisuuden laji, joka käsittelee kauhua herättäviä asioita tai olentoja. Usein tarkoituksena on herättää lukijassa samaa kauhun tunnetta, jota teoksen henkilötkin kokevatkenen mukaan?. Yliluonnolliset ilmiöt ovat perinteisesti käytetty teema, esimerkiksi kummitukset, vampyyrit ja ihmissudet. Kauhukirjallisuus ei kuitenkaan välttämättä sisällä yliluonnollisuuksia, vaan voi käsitellä esimerkiksi julmia rikoksia.
Kauhukirjallisuus | Kirjasampo
www.kirjasampo.fi › fi › genreKauhukirjallisuuden aineksia sisältyy jo esim. Petronius Arbiterin (k. 66) Satyricon -romaanin tarinaan ihmissudesta sekä joihinkin Senecan, Apuleiuksen ja Lukianoksen teoksiin. Keskiajalle olivat luonteenomaisia kuolemantanssin ja helvetin kuvaukset. Kauhukirjallisuus omana lajinaan alkoi muotoutua 1700-luvun lopulla, ensin Englannissa goottilaisen romaanin myötä.
Kauhukirjallisuus – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/KauhukirjallisuusKauhukirjallisuus on kirjallisuuden laji, joka käsittelee kauhua herättäviä asioita tai olentoja. Usein tarkoituksena on herättää lukijassa samaa kauhun tunnetta, jota teoksen henkilötkin kokevat . Yliluonnolliset ilmiöt ovat perinteisesti käytetty teema, esimerkiksi kummitukset, vampyyrit ja ihmissudet. … Näytä lisää